Stilinspiration till varje yrke

DesktopImage
0
Har du fastnat i en och samma jobboutfit? Så här fräschar du upp och blåser nytt liv i dina befintliga kläder, till minsta möjliga ansträngning ...

Det är lätt att fastna i en och samma klädstil på jobbet, men om du tillför lite humor till din vardagsklädsel är det faktiskt ganska enkelt att fräscha upp den.

Nedan hittar du fem tips på hur du hittar ny inspiration till din klädstil, oavsett om du är på kontoret eller på lekplatsen ...

Sätt lite färg på basgarderoben
Om du jobbar på kontor är din garderob förmodligen full av snygga basplagg som skräddarsydda blusar och chinobyxor, men det finns faktiskt mycket du kan göra för att skapa en lite mer inspirerande stil och look.

En enkel t-shirt av hög kvalitet är jättesnygg, och precis lika proffsig som en skjorta, när du matchar den med en kavaj. Och mörka byxor i sammet eller fuskskinn är en modern variant på chinobyxan.

Om det känns lite för vågat för just din arbetsmiljö kan oväntade färger och mönster också bilda en proffsig look. Välj en korallfärgad, blekrosa eller randig kavaj istället för en svart: ljusblå eller kanariegula chinos istället för marinblå; eller en skräddarsydd skjorta med mönster istället för en vanligt vit skjorta.

Var snygg även hemma
Om du driver ditt eget företag eller är föräldraledig kan det vara lätt att slarva lite med klädseln, men faktum är att om du klär dig snyggt, trots att du inte tänker lämna huset, får du mer energi och blir mer produktiv - och det är ju aldrig fel!

Fixa till dig på morgnarna som om du faktiskt hade ett kontor att gå till. Du kommer definitivt upptäcka att du får mer ork till att ta itu med din att-göra-lista.

Och glöm inte bort sluttouchen
Det spelar ingen roll hur snygga kläder du har på dig. Om håret står på ände kan det verkligen sänka både ditt självförtroende och din energi. Och det finns inget som förstör en professionell look mer än mjällflagor på axlarna.

Håll ditt hår glänsande, sunt och upp till 100 % mjällfritt med Head & Shoulders Classic schampo och balsam.

En putsad frisyr är också ett perfekt sätt att tillföra lite personlighet om du har en speciell uniform på jobbet.

Det är viktigt att hitta rätt frisyr för din hårtyp och livsstil, och det är också viktigt att du klipper dig regelbundet. Du kanske inte tycker att du har tid, men om du går regelbundet till frisören blir ditt hår mer lätthanterligt vilket faktiskt sparar dig mycket tid i slutändan.

Förbered allt kvällen innan
Om du planerar dagens look kvällen innan sparar du massor av tid. Då känner du dig nöjd oavsett hur mycket du måste stressa på morgonen.

Våga välja en personlig stil och strunta i alla trender
Oavsett vilka trender som florerar är det alltid bra att välja en stil som framhäver ditt bästa jag, är bekvämt och lättburet. Tidlösa favoriter för både kontoret och hemmaplan är omlottklänningar, sidenblusar matchade med löst sittande ankelbyxor eller tunikor ovanpå tighta svarta jeans.

Om du väljer plagg som framhäver din kropp och livar upp dem med färg, struktur och mönster, är det superenkelt att klä sig snyggt.

Har du några bra stiltips till jobbet? Dela gärna med dig i nedanstående kommentarsfält.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om