Komplett packlista inför resan (inklusive allt du behöver till dina barn!)

DesktopImage
0
Börja semestern redan innan du åkt till flygplatsen med vår steg-för-steg- guide som hjälper dig att packa som ett proffs

Om din semesterpackning vanligtvis består av att du slänger ner saker i sista minuten, ofta stora delar av garderoben, bara för att sen upptäcka att du glömt att packa underkläder, ska du definitivt använda dig av den här packlistan. Och den gäller inte bara dig utan även dina barn. Allt för att undvika tårar i paradiset när de upptäcker att du glömt packa deras favorit-t-shirt eller favoritleksak.

Fortsätt läsa om du vill ha fler tips - och njut av semestern!

En vecka kvar: kläder och resedokument

1. Börja planera innehållet i resväskan i god tid. Planera efter antalet semesterdagar och eventuella aktiviteter som kan kräva specialkläder.
2. Lägg fram varje outfit (eller några bikinis och saronger om du planerar att tillbringa all tid vid poolen, din lyckost) och glöm inte att lägga till underkläder, accessoarer som smycken, skärp, handväskor och skor till varje outfit.
3. Ta bort alla kläder som innebär att du måste packa ett extra par skor eller en speciell behå. Välj istället mer flexibla alternativ som passar till samma accessoarer eller andra inslag som gör att du enkelt och snabbt kan röra dig från dag till kväll.
4. Tänk ut annat du kan behöva så som pyjamas, badkläder, träningsskor, solskydd, solglasögon, solhatt med mera.
5. Häng upp samtliga outfits i en avgränsad del av garderoben så att de håller sig skrynkelfria men som också påminner dig om att inte använda dem före resan.
6. Samla samtliga pass, skriv ut biljetterna, parkeringsinformation till flygplatsen, biluthyrningspapper, hotellbokning, reseförsäkringsdokument och annat du kan behöva. Lägg allt i en mapp och lägg dem bredvid resväskan så att du inte glömmer dem.

Och så har vi barnen ...

Gör en lista på vad de kan behöva: 3 par shorts, 5 klänningar med mera.Med hjälp av listan kan barnen sen själva få välja exakt vilka plagg de vill ha med sig.

Kolla sedan vad de har valt så att innehållet är användbart. Askungen-dräkten lämpar sig kanske inte så bra för stranden...

Två dagar kvar: dags att börja tänka på innehållet i necessären

1. Gå till badrummet och ställ fram alla toalettartiklar. Glöm inte 100 ml-regeln om du ska ha necessären i handbagaget.
2. Har du upptäckt Venus Snap? Det är ett praktiskt och portabelt rakningskit som lätt slinker ner i väskan.
3. Låt alla toalettartiklar så framme eftersom du lär behöva dem samtidigt som du snabbt packar ner dem innan det är dags att bege sig till flygplatsen.
4. Gör samma sak med ditt smink, hårborste, produkter och accessoarer.
5. Fundera på andra rutiner, kanske behöver ni ta med er vitaminer eller läkemedel? Och glöm inte solskyddskräm!

Och så har vi barnen ...

Dina barn kan använda de flesta av dina toalettartiklar, men kom ihåg att packa barntandkräm och solkräm med hög skyddsfaktor. Hjälp barnen att välja böcker, spel och leksaker för pool och strand.

En dag kvar: packa metodiskt

1. Lägg alla skor i botten av resväskan, tryck in underkläderna i skorna och mellanrummen.
2. Packa sedan t-shirts och andra mindre föremål. Rulla ihop dem för att spara på utrymmet.
3. Rulla större plagg som byxor runt en bunt av de mindre hoprullade plaggen. Det gör plaggen mindre skrynkliga så att du inte behöver lägga en massa tid på att stryka när ni har kommit fram.
4. Lägg ut klänningar och kjolar överst så slätt som möjligt. Här måste du nog ställa in dig på viss strykning när ni nått ert resmål.
5. Lägg necessär och smink i facket i resväskan så att inget läcker ut på kläderna om något skulle råka gå sönder.
6. Packa handbagaget med böcker, spel och snacks till barnen och givetvis alla resedokument. Redo för avfärd!

Och så har vi barnen ...

Barn älskar att få känna sig stora. Låt dem ta med sig en egen resväska som dessutom lyfter en del tyngd från dina axlar. Välj gärna en resväska med hjul och draghandtag där de minsta kan hoppa upp för en vilopaus.

För fler familjerestips, läs vår artikel om att planera semesterbudgeten.

Har du några bra packtips? Dela gärna med dig i kommentarsfältet nedan.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande