Välj rätt jeans!

Välj rätt jeans!

0
Alla passar i jeans, det gäller bara att hitta rätt modell. Ta hjälp av vår guide – och välj jeans som passar till just din bakdel.

Jeans är ett underbart plagg som passar till såväl städdagen i garaget som mingelpartyt med jobbet. Men att hitta rätt är inte alltid lätt. Det är mycket som ska till för att du ska bli kär i ett par jeans - som dessutom ska göra dig ännu snyggare än du redan är. Det är därför viktigt att tänka på detta när du ska jaga nya jeans:

1. Ficksättning: Stora fickor gör rumpan mer iögonfallande, på baggy ska dock fickorna vara stora och absolut inte för små. Sitter fickorna snedställda och inåt mot varandra, som ett V, får du ett lyft på rumpan. Sitter de brett isär ger du rumpan ett bredare intryck. Sitter de högt ger de rumpan ett lyft och sitter de lågt i mitten av vecket får din rumpa ett längre intryck.

2. ”Joke” - sömmen som går under linningen: Denna söm har största påverkan för hur rumpan blir i jeansen. En joke som är sydd åt V-hållet ger rumpan ett lyfta och tajtar till den. Är den sydd mer som ett A breddar du rumpan lite. Är den rak påverkar den inte rumpans form alls.


5 olika rumpor kräver 5 olika typer av jeans. Här ger Anton Granlund dig sina bästa tips:


Bred rumpa

Undvik ljusa slitna tvättar och välj hellre en färg som är enkel, för att jämna ut formerna. Har du breda höfter bör du inte ha stuprörsmodeller, välj en med raka ben i stället. Fickorna ska sitta mitt på rumpan, för att ge den ett lyft. Välj en hög eller normal midja. Baggymodeller förkortar benen och gör dig bredare.


Platt rumpa

Har du smala lår är ljusa jeans bra för att ”förstora” rumpan och undvika att se pinnsmal ut. Snedställda fickor och A-joken passar dig bäst. Stuprörsmodellen är din bästa vän och lågt skurna jeans gör att du trollar till dig lite bredare, putigare rumpa med intryck av mer höfter. Baggyn går bort helt, eftersom rumpan försvinner i dessa.


Beyoncé-put-rumpan

Välj mörka jeans och en rak byxa med hög midja. Stuprör förstorar din rumpa ännu mer. Vill du ge den ett plattare intryck, satsa på långa fickor mitt på. Denna rumpa passar jättebra i baggy, men se till att jeansen sitter åt i rumpan och lite lösare på låren, undvik alltför lösa, då låren riskerar att se större ut.


Päronrumpan

Efter ett eller fler barn riskerar du att få päronformen. Satsa på en V-joke för att få ett rumplyft, höga fickor och normalt eller något högre skuren midja. Har du smala ben? Kör på stuprör. Breda lår eller korta ben? Satsa på raka ben. Baggymodellen är inte att föredra då den riskerar att förstärka din päronform.


Rund och tränad rumpa

Har du tränat dig till en rundare mer musklad form eller fått en skänk från ovan vid födseln så har du tur - du passar i de flesta jeansen! Baggy funkar också och feel free att frossa i alla tänkbara modeller, passformer och färger.


Snabbguiden


Midjeval

Hög midja - framhäver dina höfter men ger benen ett längre intryck.
Låg midja - gör rumpan bredare och förkortar dina ben.
Normal midja - påverkar ytterst lite.


Färgval

Slitna och ljusa tvättar - gör att du ser större och bredare ut generellt.
Jämna tvättar utan slitning och detaljer - påverkar ytterst lite.
Mörka tvättar - förminskar din rumpa, lår och höfter.


Skribent Jacqueline JooFler lästips:
Överlevnadsguiden till shoppingturen

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande