Så här shoppar du smartare!

Så här shoppar du smartare!

Hur du gör bäst reafynd, håller uttråkade barn glada och åtta andra hjälpsamma tips på hur du gör shopping kul igen.


Planera i förväg!
Kom på vad du behöver köpa och vilka butiker du ska besöka innan du beger dig ut, det spar tid och energi att slippa ränna fram och tillbaka över halva stan.


Fixa till dig

Okej, vi menar inte att du ska leta fram förra årets nyårsblåsa (så pass opraktiskt), men om man har lagt ner lite extra möda på sig själv innan man står i butikens provhytt så känns det oftast lite bättre. Dra en borste genom håret, dutta lite parfym bakom öronen, dra ett extra lager mascara – och plötsligt kommer du se vansinnigt mycket bättre ut när du provar alla nya fantastiska plagg i provrumsbelysningen.

Läs mer: Snabba skönhetstips


Om barnen är med

Om du har barn med dig kan det vara bra att sätta en gräns för sig själv. Förbered dem på att ni ska gå in i ett visst antal butiker – runt fem är förmodligen maxantalet som de kan hantera – och efter det så är det dags att göra något som ungarna tycker är kul. Om det är risk för köer och lång väntan, ta med en bok eller annat som de kan pyssla med under tiden.


Hoppa över provrummet
Spara tid genom att köpa plagg utan att prova dem innan. På kvällen kan du i lugn och ro testa kläderna hemma, och du kan dessutom mixa och matcha med plagg och accessoarer du redan äger. Öppet köp är en fantastisk möjlighet för stressade föräldrar!

Läs mer: Så stylar du höstens stickade plagg


Testa skorna vid två tillfällen
Om du ska köpa nya skor, försök få möjlighet till att prova dem vid två olika tillfällen – en gång på morgonen, och en gång mot kvällen. Fötter har en tendens att svullna under dagen och du vill inte ha skor som klämmer och skaver, eller hur? Om du inte har tid att besöka butiken en andra gång, gör som i exemplet här ovan, köp dem och testa hemma –du kan alltid lämna tillbaka dem vid ett senare tillfälle.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem


Köp fler plagg av samma modell
Om du hittar ett plagg som du älskar, var inte rädd för att köpa fler av samma modell! Som jeans till exempel, det kan ta år att hitta ett par som sitter perfekt, så passa på att köpa flera par i samma modell men olika tvättar när du väl funnit dem.

Läs mer: 5 steg för att hitta den perfekta behån


Kolla detaljerna
Det är alltid värt att kolla upp hur mur mycket extra jobb ett nytt plagg kommer kräva. Orkar du verkligen med en tröja som kräver kemtvätt? Det kan bli dyrt i längden. Är det handtvätt på de där byxorna? Inte direkt praktiskt. Om du köper nya elektriska varor, som en ny teve till exempel, kolla om alla sladdar följer med eller om du behöver köpa med något extra innan du lämnar butiken.


Fynda!
Nu när vi har smart phones så kan vi enkelt jämföra en varas olika prissättningar. En tröja i butik kan finnas online för halva priset, och det är information som det bara tar några minuter att få fram. Om så är fallet, prova i butik, köp online!


Onlineköp vs IRL-butik
Även om online-priset är detsamma som det ute i butik, så kan det vara värt att överväga vilken extrakostnad som fungerar bäst för dig. Köper du något på nätet så kanske du måste vara hemma när det ska levereras, det passar inte alla. Det tillkommer också avgifter om du köper en vara som lastas i ett annat land eller världsdel. Å andra sidan, köper du i butik, så tillkommer kanske kostnad för lunch ute på stan och parkeringsavgift?Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare