Ren tvätt för viktiga tillfällen

Ren tvätt för viktiga tillfällen

Kläder gör ett stort intryck. Och detta intryck kan ibland ta överhanden och åsidosätta det budskap vi vill förmedla. Opinionsbildning som baseras på intryck är en viktig del (om inte den allra viktigaste) av varje interaktion.


Att vara i harmoni med sig själv handlar både om vårt inre välbefinnande och vår utstrålning – framför allt i specifika situationer.

Att förbereda sig inför en anställningsintervju är en stor utmaning för alla människor. Om man vill få ut det mesta av den är det bra att vara medveten om de små knep som kan bidra till framgång – utöver relevanta kunskaper och en övertygande personlighet förstås.

Kom ihåg att det enda som är värre än att vara för enkelt klädd är att vara överdrivet välklädd jämfört med den som intervjuar dig. När det kommer till anställningsintervjuer måste Oscar Wildes uttalande ”man kan aldrig vara för välklädd eller välutbildad” tas med en nypa salt. Se till att du känner till miljön och kulturen på det företag du söker jobb på och klä dig därefter.

Försök att klä dig i lager. På så sätt kan du känna dig bekväm även om det är lite för kallt eller för varmt på kontoret - annars kan det hända att du sitter och svettas eller darrar av köld framför din intervjuare. Fysiska obehag kan ha negativ inverkan på din prestation.

Var uppmärksam på de små detaljerna när det gäller tygerna i de kläder du bär. Stickade plagg och ylletröjor kan lämna kvar ludd på din vita blus. Och de är oftast knepiga att få bukt med när du försöker borsta bort dem…

Bär nytvättade kläder. Rena kläder ger dig det självförtroende du behöver, så att du kan koncentrera dig helt på ditt framträdande. Dofter spelar en viktig roll i sociala interaktioner, även helt omedvetet. Det är mycket bättre att tvätta kläderna före anställningsintervjun än att använda en stor mängd parfym.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!