Ordna en klädbytarfest!

Ordna en klädbytarfest!

Gör något bra för både miljön och vännerna; samla ihop kläder du inte längre använder och ordna en trevlig klädbytarfest!


Är plånboken lite mager denna månad hamnar förmodligen inte en ny garderob högst upp på din prioriteringslista. Att återvinna är populärare än någonsin och det innefattar även återvinning av kläder. Även de riktigt stilmedvetna klär sig i second hand. Styr ihop en klädbytarfest med tjejkompisarna – byt upp dig till nya, fina plagg och få samtidigt tillfälle att umgås. Konceptet är enkelt: bjud in så många som möjligt, be dem ta med sig en bunt kläder de vill bli av med, häng upp allt i vardagsrummet och byt!


Bjud in många och i god tid

För att uppnå allra bäst effekt gäller det att få ihop en större grupp människor. Du vill ha kvinnor som representerar så många storlekar och stilar som möjligt, på så vis blir utbudet brett och sannolikheten att man hittar något passande större. Att byta plagg med avlägset nära bekanta minskar dessutom risken att ni ser varandra i varandras ”gamla” kläder titt som tätt. Se därför till att du bjuder in i god tid, minst en månad innan partyt, och uppmuntra folk att bjuda andra vänner som de tror är intresserade.

Det är smidigt att bjuda in via Facebook, men se dock gärna till att följa upp dina inbjudningar med ett personligt samtal. Då blir eventet mer ”verkligt”, du får bättre chans att entusiastiskt berätta om och sälja in idéen, och det ökar chansen för att dina inbjudna gäster tackar ja. Sätt ett OSA-datum så du håller koll på hur många som kommer. (Bjuder du in via Facebook är det enkelt att se vilka som tackat ja.


Rensa

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

När inbjudningarna väl är ute blir det en spark i rumpan för att äntligen ta tag i den där garderobsrensningen och rensa ut alla kläder du faktiskt aldrig använder.


Förberedelser

Är du orolig över kostnaderna, be folk ta med något att dricka eller lite tilltugg. Själva klädbytet står i fokus, så enklare snacks räcker gott och väl. Inspirera och informera om vilken typ av kläder man kan ta med sig. Uppmana hela och fina kläder, helst nytvättade. Skor och accessoarer och parfymer är också populärt att byta. Sätt ett minimum om t ex minst fem artiklar, men helst fler. En viktig regel är att man ska vara beredd att lämna ifrån sig det man tar med sig. Blir det plagg över som ingen vill ha kan du lämna in dessa till exempelvis Myrorna.
Hur själva bytena går till brukar sedan utkristallisera sig. En god idé är att hänga upp plaggen i rummet och låta alla titta och prova. Många gånger behöver man prova för att se hur saker sitter, och vad lämpar sig inte bättre än ett helt gäng tjejkompisar som smakråd. Vem som passar bäst i ett visst plagg brukar visa sig naturligt och alla går hem glada och nöjda med en kasse fylld av nya fynd!


Skribent Sophie Ekman

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan