Höstens it plagg

Höstens it plagg

Ingen stress. Men fortare än man hinner säga sommar så är det dags att byta ut rosévinet mot en bordeux och inventera garderoben inför hösten. Modet är fortfarande befriande öppet och visar många parallella trender men ett par gemensamma nämnare finns det på både den svenska och internationella modescenen. Här bjuder vi på höstens it-lista när det kommer till vilka plagg, färger och stilar som det kan kännas roligt att bjuda in i garderoben.


1. Rödluvan
Capen eller slängkappan spås internationellt, av tidningar som Vogue, bli ett av höstens mest spännande it-plagg. Ett vurmande för folklore i alla dess former plockar upp detta otroligt chica och praktiska ytterplagg på topp-tio-listan. En cape är också ett väldigt bra övergångsplagg mellan sensommar och höst eftersom det kan bäras öppet för varma dagar nästan mer som en stor sjal, men bli ett mer klädd ytterplagg med kapuschong och ett skärp i midjan som håller värman kvar närmast kroppen.

2. Metallmani
Den metalliska trenden håller i sig och nu syns även mycket brons och koppar tillsammans med guld och silver. Nytt är också roséguldet som är en oerhört fin nyans som kan beskrivas som guld blandat med rosa. Du bär den enklast i accessoarer och skor eller i överdimensionerade örhängen. Och glöm den gamla tråkiga regeln att man inte ska blanda metaller. Fritt fram att blanda både varma och kalla metaller och även överdriva mängden armband. 

3. Exklusivt
Hippien har tagit ett litet steg tillbaka för att ersättas av en något mer sofistikerad look även om plaggen är lediga. Kombinera vida byxor med raka och boxiga jackor i en monokrom färgskala. Och just den monokroma looken är bland de starkaste lysande i höst. För en snabb budgetuppdatering väljer du därför att komplettera alla dina favoritplagg med en topp eller nederdel i samma färg. OCH glöm inte att du kan färga plagg i samma kulör enkelt hemma om de tappat sin stuns och skiljer sig åt i nyans.

4. Mjuk färgkarta
I höst kommer brunt i olika nyanser som kastanj, choklad, kaffe och rost att kliva in och ta stafettpinnen från det svarta. Även varma vita toner som crème och vanilj tar över från det kritvita och höstens känns mild och varm. Även rött är en starkt lysande färg i höst i hela spektrat mellan djupaste bordeaux till varma korallfärger. En vacker färg att kombinera det röda med är djupblått som även syntes på catwalken inför hösten.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

5. Djuriskt utan prints
Päls och skinn håller kvar greppet även i höst. Infärgade plagg i vitt skinn från topp till tå är den mest exklusiva varianten men även detaljer som långhåriga plagg och pälsdetaljer.

6. Längre
Vi har sett ett oversized-mode i flera år med stora buliga plagg som bomber- jackor och nu kommer även maxilängder och maxividder tillbaka, gärna i kombination med varandra. Tidigare har en riktlinje varit att antingen välja vida byxor eller toppar och kombinerad med ett smalare plagg men nu går vi all in både nertill och upptill.

7. Pollock
Konstnärliga grafiska prints gör intåg tillsammans med folkloristiska mönster med viss rysk inspiration.

8. V  som i victory
Höstens skärning spås bli v-ringningen och accessoaren ett mellanbrett skinnskärp som markerar midjan tydligt.

Fler lästips:
Överlevnadsguide till shoppingturen
Kemtvätta eller inte kemtvätta? Det är frågan

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan