Från jobb till party på nolltid

Från jobb till party på nolltid

Går du ofta på after-work eller middag direkt efter jobbet? Tyvärr hinner vi inte alltid hem och fixa till oss inför en fest. Bra vardag tipsar om hur du med enkla medel kan göra en vardagslook.


Att gå direkt från kontoret till en festligare tillställning kan kännas rätt trist. Men med några enkla tips kan du gå från kontorsråtta till festklar på bara några minuter utan att kompromissa med mode eller stil:

1. Fixa frisyren

Blir ditt hår lätt platt eller fett efter en tuff arbetsdag? Ha hårnålar och en kam i handväskan så kan du alltid göra en 60-tals inspirerad håruppsättning med tuperat hår och slarvig knut i nacken. Det finns produkter som påminner om torrschampo hos frisören som trollar bort det feta och gör håret lätt att tupera. Applicera lite Dust it från exempelvis Oasis i hårbotten och du får snabb volym. Hårspännen eller ett snyggt diadem gör att du får en festigare frisyr. Ett bra tips är att sätta en färgglad tygblomma bakom ena örat eller i uppsättningen. Det ger en vårig och festlig look. 

2. Satsa på safari

Den djuriska trenden är stor nu. Ett par leopardpumps, väska eller varför inte en djurmönstrad sjal över axlarna ger attityd. Eftersom det är iögonfallande med djurmönster är det bara en fördel om du bär accessoarerna med en enkel stil i övrigt. Stilen är perfekt att kombinera med ett par jeans eller kavaj med andra ord!

3. Stora smycken

Inget kan ändra din look som smycken. Gå loss med armband, stora 70-tals inspirerade halsband eller ett par fina örhängen. Det ger karaktär åt mer vardagliga kläder. 

4. Färg färg färg!

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

I år är det färg som gäller. Knalliga och enfärgade plagg är vårens absolut största trend, det kan man se inte minst på Hennes & Mauritz vårplagg. Så våga gå loss med en färgglad accessoar inför festen. En scarf runt halsen, en knallrosa väska eller varför inte ett par färgglada strumpbyxor piffar upp en tråkig outfit. Något som ger karaktär, och är en blandning av smycke och praktisk detalj, är de färgglada klockorna från Triwa som är populära nu. De finns både dyrare och billigare varianter och i regnbågens alla färger.

5. Läckra läppar

I vår ska vi sätta fokus på läpparna och det är intensivt lackröda, korallfärgade och starkt rosa läppar som dominerar. Ett läppstift tar inte mycket plats i handväskan. Ha alltid ett lite festligare läppstift till hands så kan du enkelt bättra på makeupen inför kvällen. Om du inte passar i starka läppfärger är det även modernt med en mer lättburen metallisk 70-talslook.

6. Byt skor

Ha alltid ett par högklackade skor stående på kontoret. Ett par svarta byxor som kombineras med färgglada pumps får en helt annan stil än med dina vanliga jobbskor. I år får skorna gärna ha höga kilklackar och remmar runt vristen.

 

Astrid Feldreich

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan