Träningstrender

Färgglatt och mönstrat - träningskläderna våren 2013

Modeslav eller inte. Med en ny outfit känns det lättare att pallra sig i väg till träningen än om det ligger en sunkig t-shirt och ett par noppiga tights där i väskan. Och just nu är sportbutikerna fyllda med de hetaste träningstrenderna för våren 2013. Med härliga färger, mönster och former på plaggen – anpassade för olika träningsvarianter. Och shortsen har tagit sig tillbaka.


Så länge det är bekvämt går det visserligen att träna i nästan vad som helst, och naturligtvis behöver man inte följa modet för att komma i form. Men att då och då förnya innehållet i träningsväskan skadar inte. Att känna sig fin på träningen hissar humöret vilket i sin tur får dig att ta i lite mer än vanligt.

Utbudet för våren 2013 visar att trenden med färgglatt håller i sig. Oavsett vilken träningsform du ägnar dig åt så finns en uppsjö av anpassade modeller och former. Löst och ledigt, lager på lager eller tajt och formande. Det är bara att välja. Noterbart är också att shortsen är tillbaka – ett plagg som varit ganska sällsynt på träningsgolvet i bra många år. Men nu är de här igen, färgglada, tajta och korta.

Shortsen är tillbaka
De olika träningsklädmärkena presenterar mycket färg även i år. Casalls sortiment av toppar är rena rama regnbågshyllningen, med stort fokus på den rödgula skalan. Shorts och byxor finns också i härliga färger, även om det svarta här fortfarande dominerar i utbudet av underdelar hos Casall.
Rönisch följer samma trend. Vårens kollektion har knalliga accentfärger med namn som Funky Pink och Vibrant Yellow, och de starka tonerna dyker upp som accentfärger även på andra plagg. I sortimentet finns också en hel del mönstrat – en trend som kommer allt mer.
Även bland Adidas nyheter finns neonfärgerna väl representerade, i synnerhet gult och grönt. Men också här finns ett stort utbud av mönstrat - och toppar med olika tryck.
Vill man hålla kostnaderna nere är H&M eller Energetics på Intersport bra alternativ, med samma färg- och mönstervurm som andra sportmärken.

Belöna dig själv
Att tänka på är att det inte bara är kläderna som går att förnya, tillbehören kan också ge träningsviljan en rejäl skjuts i rätt riktning.
Ett bra tips att ta till är att handla nytt som belöning. Bestäm dig för att du efter ett visst antal träningspass får lov att köpa en ny bag, ett plagg eller varför inte en ny härlig duschhandduk? Och misströsta inte om kassan är skral och pengarna behövs till annat. Kanske kan det räcka med ett par nya strumpor eller en ny vattenflaska. Huvudsaken är ju trots allt att du fortsätter att träna, och mår bra.

Skribent: Lotta Ringdahl


Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan