Din snyggaste modevår

Din snyggaste modevår

Ishala trottoarer och otympliga dunjackor till trots – våren väntar runt hörnet. Innan vi hunnit blinka har vår shoppingradar bytt riktning: från ulliga polotröjor och sorelkängor till slinkiga toppar och karamellfärgade ballerinaskor. Med lite koll på vilka trender som passar bäst för just din kropp, blir du snart rustad för smart shopping och kittad inför din snyggaste vårsäsong hittills.


Mönster, utskurna glipor, dressade byxor, transparens, breda ränder, svepande längder och lägre klackar. Det är några av de starkaste modetrenderna som vi kommer att möta i vår. Och visst längtar vi efter att shoppa loss bland fräscha vårplagg, men hur väljer man bland alla trender och krispiga plagg som fyller butiken? Hur ska man tänka för att slippa göra de där felköpen som efter ett par användningar mest hänger och samlar damm i garderoben? Ett säkert tips är att tänka på vilka plagg och trender som passar just dig och din kroppsform bäst. Utifrån fem vanliga kroppstyper vägleder vi dig i hur du kan tänka för att framhäva din kropp från sin allra vackraste sida.

Kroppsform nr 1: Timglas (markerad midja, lika bred över axlar som höfter)
Sikta på att skapa balans mellan över- och underdel. Lyft fram dina former med hjälp av följsamma material och skärningar. Matcha toppar och nederdelar genom att inte bära allt för stor skillnad i mönster och färger. Undvik ”fyrkantiga” plagg som riskerar att dölja dina fina former.

Vårtrender för dig: Grafiskt- eller småmönstrade klänningar med insvängd midja. Långrandigt, dressade byxor till en enkel topp och svepande längder i långkjolar, klänningar och byxdressar. Låt både klänningar och byxdressar gå in i midjan för att framhäva dina former så mycket som möjligt.

Kroppsform nr 2: Triangel (nätt upptill, bredare nertill)
Vill du få lite mer balans i dina former? Lägg fokus på din tunna överkropp med hjälp av välformade toppar som inte går ner över höfterna. Låt underdelen vara i mörkare nyans än överdelen. Undvik tunna, sladdriga material i kjolar och byxor, satsa heller på underdelar i material med lite stadga.

Vårtrender för dig: Ljusa, luftiga toppar i silkigt material. Mönstrade överdelar och urringningar som drar uppmärksamheten till sig. Transparenta toppar med lager på lager-känsla.

Kroppsform nr 3: Rak (omarkerade former, ingen eller mycket liten midja)
Önskar du att du hade lite mer former? Satsa på rikligt med kontraster och mönster, det skapar en villa av former och kurvor. Undvik att matcha topp och nederdel för mycket, det förstärker den raka känslan.

Vårtrender för dig: Mönster av alla slag. Vida, svepande kjolar. Dressade byxor med extra vidd. Du kan med fördel testa trenden med utskurna glipor eftersom det ger ett intryck av en mer kurvig figur.

Kroppsform nr 4: Triangel (smal nertill, bredare upptill)
Vill du jämna ut formerna en aning? Tänk tvärtemot den omvända triangelformen som beskrivs ovan. Strunta i lösa, genomskinliga toppar med iögonfallande urringningar. Välj istället lite kraftigare material upptill, gärna i mörkare färger. För att få till en luftig vårkänsla är det bara att ösa på med svepande plagg nertill.

Vårtrender för dig: Vida, svepande byxor och enfärgade eller långrandiga överdelar. Mönstrade nederdelar som drar blicken till sig.

Kroppsform nr 5. Kurvig (mycket former, insvängd midja)
Vill du få till ett lite längre intryck? Satsa på vertikala sömmar/linjer och lyft fram dina former med hjälp av kläder som följer kroppen. Polotröjor och formlösa plagg kan du med fördel välja bort.

Vårtrender för dig: Småmönstrade klänningar och byxdressar som går in i midjan. Långa, tunna halsband och stilrena skärningar på allt från toppar till byxor. Breda, vertikala ränder och asymmetriska skärningar.

Sist men inte minst: tänk på att vilken kroppsform du än är välsignad med, framhäv den eller de delar av din kropp som du själv uppskattar mest, och sträck på dig. När du själv känner dig snygg kommer du att utstråla en oemotståndlig självsäkerhet, oavsett vilket trendigt vårplagg du sätter på dig.

 
Skribent: Karolina Modig

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan