din-guide-till-smartare-shopping

Din guide till smartare shopping

Det är dags att avliva myten om att alla kvinnor älskar att shoppa. För många kvinnor är det rena mardrömmen att springa runt från butik till butik – särskilt om de har barn i släptåg. Här kommer några tips som kan vara till god hjälp när du inte hittar det du söker på nätet, utan tvingas ge dig ut på stan för att köpa nya kläder.


Bestäm vad och var
Bestäm vad du ska köpa och vilka butiker du ska gå till redan innan du åker hemifrån, så slipper du slösa tid och energi på att gå fram och tillbaka genom hela stan. Inga kläder kommer att kännas bra om du inte trivs med ditt utseende, så processen startar egentligen redan innan du lämnar huset. Om du gör dig snygg i håret, sprayar på dig lite parfym och målar dig med ditt favoritläppstift är det större chans att du gillar det du ser i provhytternas osmickrande speglar.

Sätt gränser om du har barn med dig
Om du måste ta med dig barnen, kom överens i förväg om att ni bara ska gå till ett visst antal affärer – max fem brukar vara lagom – innan du ger dem en belöning eller låter dem leka av sig i parken. Se till att ta med några böcker eller spel för att hålla dem sysselsatta medan de väntar.

Undvik provhytter
Ett bra sätt att spara tid är att inte prova kläderna i butiken, utan i stället köpa med sig några olika alternativ och prova hemma i lugn och ro. På så sätt kan du också se om de nya plaggen passar till det du redan har i garderoben. Nu för tiden har de flesta butiker generösa villkor för öppet köp, men dubbelkolla alltid att du får pengarna tillbaka om du ångrar dig.

Prova skor mer än en gång
När du köper skor bör du alltid prova dem två gånger – en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen. Eftersom fötterna sväller under dagen kan du då vara säker på att skorna passar under alla omständigheter. Om du har barnen med dig och inte vill vara kvar i stan hela dagen kan du göra samma sak hemma. Ha på dig skorna en stund på morgonen och en stund på kvällen – om de känns trånga kan du då lämna tillbaka dem utan att de ser använda ut.

Köp fler än en
Om du hittar något som du verkligen tycker om – som både sitter bra och har ett bra pris – är det en bra idé att köpa fler än en. Särskilt om det är något som du har varit på jakt efter länge (till exempel en snygg svart klänning). Detsamma gäller om du hittar ett par riktigt snygga skor eller användbara basplagg som toppar eller linnen i olika färger.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!