Rakningsskolan 2: Lyckas med en riktigt nära rakning

Rakningsskolan 2: Lyckas med en riktigt nära rakning

0
Att åstadkomma en riktigt nära rakning och få det där Hollywood-ansiktet behöver inte vara så svårt. Det kräver bara förberedelse, lugnt och metodiskt arbete samt bra verktyg.

Gillettes uppfinningsrikedom har tagit mannen från slö rakkniv och svångrem till revolutionerande uppfinningar som Flexball-handtag, Skinguard teknologi och återfuktande remsor.

En medlem ur Gillette Fusion-familjen är ett måste i badrummet då deras mångsidighet passar de flesta situationer. Gillette Fusion Proglide är en vass produkt. De fem tätt sittande bladen och deras friktionsskydd gör att extra tryck blir överflödigt. Rakningen blir därför nära och skonsam.

Steget ovanför Fusion Proglide är Fusion ProShield, Gillettes verkliga hjälte och deras bäst bevarade hemlighet. Här får du en rakning som knappt känns! ProShield kombinerar ett fembladigt huvud med friktionsskydd och återfuktande remsor både framför och bakom bladen. Då även denna hyvel har FlexBall-teknologi blir rakningen som en smekning (men otroligt effektiv) då den svarar sömlöst på ansiktets konturer.

För att åstadkomma en riktigt nära rakning är det viktigt att förbereda huden. Det mest effektiva (och miljövänliga) är att raka sig direkt efter duschen. Det varma vattnet öppnar porer och mjukar upp huden vilket gör den mer lätt att jobba med. I det fall att du inte hinner duscha; fyll handfatet med varmt vatten. Raka för Guds skull inte med rinnande kran, det är ju inte 2010.

Vad ska man då ha för produkter? Rakgel, olja eller skum? Oavsett vad du föredrar, använd rikligt för minskat motstånd. Undvik vanlig handtvål då den torkar ut huden och tar bort det naturliga skyddet. Om du är på resande fot utan tillgång till dina vanliga produkter – välj balsam eller hudkräm. När du sedan börjar raka dig – känn efter åt vilket håll håret växer och raka dig sedan medhårs i långa, mjuka drag. Att sätta tryck på rakhyveln är onödigt med Gillette Fusion Proglide då den är framtagen för att kapa hårstrån fler gånger, men med lägre kraft för att skona huden.

Stressad och ivrig att raka slätt och nära kan leda till skärsår, inflammerade hårsäckar och på sikt finnar och plitor. Vad du än gör, kläm inte. Måste du? Gör det med toapapper för att undvika att släppa in alla de bakterier du har på fingrarna och under naglarna.

Halsen och området kring adamsäpplet är ett område många män upplever extra känsligt. Där kan det vara en god idé att komplettera din verktygslåda med en rakhyvel för extra känslig hy, till exempel Skinguard Sensitive. Här är det viktigt att sätta minimalt med tryck när du rakar och gå över med korta drag.

När du är färdig, skölj bort gel eller skum och se till att du inte missat något område. Känn efter medhårs och gå över eventuella områden med hyvel igen. Applicera sedan önskad lugnande produkt, förslagsvis serum eller fuktkräm. Undvik hudvårdsprodukter med aktiva syror eller med parfym, använd absolut inte rakvatten – det är praktiskt taget ren alkohol och får dig att åldras snabbare. Nu är du redo att möta dagen!

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande