Rakningsskolan 1: Hur rakar man sig, egentligen?

Rakningsskolan 1: Hur rakar man sig, egentligen?

0
Hur ska man raka sig egentligen? Tillsammans med Gillette och Café har vi nu tagit fram den ultimata skolan i rakning.

Nu när våren är här och vinterpälsen åker av kan det vara läge att inspektera ansiktets verktygslåda och se över sina rutiner. Hur ska man raka sig egentligen och hur undviker man skärsår och inåtväxta hårstrån?

Tillsammans med Gillette och Café har vi tagit fram den ultimata skolan i rakning. I tre delar kommer vi gå igenom Gillettes breda sortiment för att du ska kunna hitta den perfekta produkten för just ditt ansikte. Se ansiktet som en måltid där du är kocken, kraftfulla verktyg och god förberedelse är A och O.

Vanligt förekommande problem är rakbränna, inåtväxta hårstrån och skärsår där adamsäpplet och käklinjen är särskilt utsatta och det kan vara lätt att slinta. Precis som en kock aldrig skulle använda en slö kniv med dåligt fäste ska inte du heller göra avkall på kvalité. Gillettes rakhyvlar Skinguard Flexball, Mach3 Turbo och Fusion Proglide har ergonomiska handtag som ger dig ett ordentligt grepp oavsett om du rakar dig i duschen eller vid handfatet. Denna innovation hjälper hyveln att följa ansiktets konturer och leder på så vis till en behagligare rakning utan missade hårstrån.

Om du är nybörjare och precis bestämt dig för att börja slätraka kan rakhyveln Mach3 Turbo vara ett bra alternativ. Det är en stabil nybörjarprodukt som med 3D-handtag och stora återfuktande remsor ger en nära rakning.

Har du däremot grövre hårkvalitet är Fusion Proglide kraftfull. Bladen är täckta med Gillettes friktionsskydd och en särskilt utformad teknik för att kapa hårstrån nära huden. Kombinationen av dessa två funktioner tar bort känslan av att behöva rycka sig fram i ansiktet. Läs mer i vår rakskola del 2

I det fall du fortfarande inte är övertygad och tänker “jag har ju BÅDE grova hår och känslig hy” är det dags att lyssna. Gillettes Flexball-teknik innebär ett vridbart huvud och är framtagen för att ge användaren en mer dynamisk upplevelse och svara på ansiktets konturer. I kombination med deras Skinguard-funktion som minimerar trycket på huden. Dessa två revolutionerande funktioner finner du i Skinguard Sensitive. Det kan du läsa mer om i vår rakskola del 3

Nu när själva rakningen är avklarad är det dags för efterarbete. En kock lämnar aldrig bänken skitig eller skickar ut något halvfärdigt i restaurangen. Ett nyrakat ansikte behöver ett serum och/eller en återfuktande kräm för att lugna stressad hy. För vem blir inte stressad av rakblad i ansiktet?

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande