Rakare väg till framgång med rätt rakhyvel

Rakare väg till framgång med rätt rakhyvel

0

Att vi som konsumenter får tillgång till nya och bättre produkter, oavsett vilken kategori vi pratar om, är såklart en enorm lyx. En produktkategori som är i ständig utveckling och förbättring är rakhyvlar. Varje rakhyvel verkar få högre koncentration av rakblad varje gång vi besöker hyllan i butiken. Men kan verkligen antalet blad göra så stor skillnad?

Jo, antalet blad spelar roll. Det är resultatet av många års forskning för att göra rakning så behagligt som möjligt för så många olika personer och därmed skäggtyper som möjligt. För många kan det uppstå olika typer av hudproblem vid rakning: hudirritation, inåtväxande strån, finnar och kanske rentav skärsår. De här problemen kan dock undvikas om du:

  • Tar reda på vilket håll ditt skägg växer åt och inte rakar mothårs
  • Inte rakar på torr hud utan använder rakskum
  • Byter rakblad i tid (Gilletterakblad har en remsa som visar när det är dags)
  • Och kanske viktigast av allt, väljer en rakhyvel med det antal blad som passar dig bäst

Så hur vet man hur många rakblad som passar bäst?

Två blad: För känslig hy

Två blad rakar inte lika nära huden som fem blad. Och det är heller inte tanken. Gillette SkinGuard t ex, har ett ”staket” som medvetet håller bladen en liten bit ifrån huden. På så sätt skonas huden från onödig irritation och påfrestning.

Tre blad: Komfort för många

Den här hyveln passar många. Tre blad har ett brett användningsområde och gör jobbet för många män. Det vill säga att den fungerar bra både i ansiktet och på resten av kroppen.

Fem blad: Rätt och slätt

Ju fler blad en hyvel har, desto närmare blir rakningen. Men det stannar inte där. I och med att avstånden mellan bladen blir mindre på den här typen av rakblad innebär det också att man minimerar risken för att huden fastnar mellan bladen. Om vi tittar riktigt nära på vår hud så är den vågig. Med den här typen av hyvel kan man därför raka riktigt rent utan att det sker olyckor.

Denna sida är ett samarbete med Café och King.

Köp rätt rakhyvel här

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande