Hur funkar epilering?

DesktopImage
0
Har du aldrig använt en epilator förut? Lugn, vi guidar dig.

Det finns många metoder att välja bland när det kommer till att ta bort oönskad hårväxt; rakning, vaxning, plockning, krämer, epilering, laser... listan kan göras lång! Den allra vanligaste metoden för kroppen är att använda en rakhyvel, det har de flesta kvinnor testat vid något tillfälle, och när det kommer till ansiktet så står pincetten som ohotad etta. Fördelen med att epilera är det kompromisslöst lena resultatet, en bra epilator tar bort de fina hårstrån som inte ens vax råder bot på.


Så vad är en epilator, och hur använder man den?
En epilator är en elektrisk hårborttagningsapparat som, istället för att raka, drar upp dina hårstrån med rötterna. Aj, kanske du tänker nu. Och det känns lite mer än med till exempel en rakhyvel, det gör det, men man vänjer sig efter några användningar och kanske framförallt efter man har sett resultatet första gången. Din hud lämnas len och mjuk, och det bästa av allt är att du förblir stubbfri i upp till fyra veckor!

Silk-épil 9-serien från Braun har dessutom ett högfrekvent massagesystem som stimulerar din hud under tiden som du använder den, vilket gör epileringen extra skonsam.


Här är en enkel guide till hur du epilerar dina ben
1. Ta ett bad. Det är alltid skönt att vara riktigt avslappnad i huden, och då är ett varmt bad eller dusch oslagbart. Många epilatorer är vattentåliga, och kan med fördel användas direkt i badet eller duschen.
2. Exfoliera. För allra bäst resultat så kan du passa på att exfoliera, så att din hud är så slät som möjligt innan du börjar jobba med epilatorn. Använd en skrubbhandske, arbeta huden med jämna, cirkulära rörelser.
3. Epilering. Nu är det dags att bli silkeslen! Jobba mothårs med epilatorn, börja från foten och upp. Om du har en vattentät apparat, så har du fördelen med att dina hårstrån automatiskt lyft lite av vattnet och gör så att epilatorn kan jobba optimalt. Om du inte epilerar direkt i badet eller duschen, se till att din hud är riktigt torr och fri från olja. Till en del modeller följer det med speciella servetter som du använder att rengöra din hud innan du sätter igång att epilera.

Ett tips är också att stretcha ut huden litegrann med ena handen när du sätter igång, det hjälper epilatorn att komma åt de där riktigt fina hårstråna.

4. Återfukta. Är alla hårstrån borta? Är du nöjd med resultatet? Då återstår bara att smörja in dina ben med en skön och återfuktande lotion. Voila! Silkeslena och helt stubbfria ben - som på salong, fast hemma.


Så där! Det är inte mer komplicerat än så, och resultatet är oslagbart. När du blivit en van användare, så kan du börja experimentera med andra delar av din kropp,  som t ex bikinilinjen. Lycka till!
0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande