Hudvård: Så här gör du en ansiktsbehandling hemma!

Hudvård: Så här gör du en ansiktsbehandling hemma!

0
Saknar huden i ditt ansikte lyster? Liva upp den med den här enkla ansiktsbehandlingen som du kan göra själv hemma.Steg 1
Ansiktsrengöring
Tvätta alltid ansiktet två gånger om du vill göra det riktigt rent. Vissa märken har t ex rengöringsoljor, som avlägsnar makeup och smuts extra skonsamt. Följ därefter upp med en rengöringskräm, -mjölk eller -mousse. Glöm inte bort hals och dekolletage!
Steg 2

Rengöring på djupet (exfoliering)
Genom att exfoliera så avlägsnar du döda celler och det gör så att din hud genast återfår lyster och liv, och det gör också att andra produkter du använder kan penetrera din hud lättare - det är helt enkelt inte så mycket skräp i vägen. Välj produkt efter din hudtyp, om du är osäker på vilken grupp du tillhör så rådgör med hudterapeut eller kunnig personal i butik.
Steg 3

Varm kompress och ansiktsmassage
Blöt en liten handduk i varmt vatten, vrid ur den och lägg den / pressa den lätt över ansiktet för att vidga porerna och ge blodcirkulationen en boost. Torka försiktigt bort eventuella produktrenser från ansiktet. Följ upp med en ansiktsmassage (om du inte har väldigt oljig hy). Arbeta varsamt in en fuktgivande kräm i huden med små, runda uppåtgående rörelser.
Steg 4

Ansiktsmask
Lägg en mask direkt ovanpå krämen från föregående moment. Välj en återfuktande, åtstramande, stimulerande eller närande formula, beroende på vad du själv har mest behov av. Låt ansiktsmasken sitta i ca 15 minuter. Ett utmärkt tillfälle att ta ett bad!
Steg 5

Serum och kräm
Slutligen, applicera ett serum och avsluta din ansiktsbehandling med en dag- eller nattkräm beroende vilken tid på dygnet det är. Du kan också passa på att använda din ögonkräm- eller gel nu. Din hud borde nu upplevas som mjuk, klar och med återvunnen fräschör!

TIPS: En ansiktsbehandling är en fantastisk gåva att ge sig själv. Men det är dina hudvårdsrutiner och använding av solskyddsfaktor som verkligen gör skillnad i det långa loppet.


Läs mer om hudvård här:
Bota påsar under ögonen
Gör dina egna skönhetsprodukter


0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande