Bästa rakningstipsen för män

DesktopImage
0
Blir din hud irriterad när du rakar dig? I så fall är du inte ensam. Som tur är finns det knep att ta till för ett perfekt resultat. Här är några tips för nästa gång du plockar fram rakhyveln.

Att använda rätt produkter och teknik gör att resultatet av rakningen blir bättre och huden mindre irriterad. Här är våra bästa tips för att undvika finnar, skärsår eller torr hy efter rakningen.

Rätt tillfälle

Bästa tiden att raka sig är på kvällen. Ofta rakar sig män på morgonen när de är stressade och trötta. Då är det lätt att handen slinter och det blir sår i ansiktet. Dessutom är det vanligt att huden reagerar och blir lite rödaktig efter rakningen, vilket inte är så kul om han har ett viktigt möte inplanerat.

Förbered huden

Ansiktet ska vara rengjort med en mild rengöringstvätt som inte torkar ut huden innan rakningen. En varm dusch innan rakningen mjukar upp huden och gör att slutresultatet blir bättre.

Byt rakblad ofta

Rakbladet ska vara vasst för att fungera optimalt. Så fort rakbladet börjar riva i skäggstubben har det tjänat sitt syfte och bör bytas ut mot ett nytt.

Testa batteridriven rakhyvel

Det finns ett stort utbud av rakhyvlar i dag. Stirra dig inte blind på prislappen utan satsa på kvalitet. En smart uppfinning är de rakblad som drivs med batterier. De vibrerar under rakningen och gör att skäggstråna lättare skärs av.

Rätt produkter

Ett rakskum eller kräm är ett måste i varje mans badrumsskåp. Om du inte vet vad du ska ge din man nästa födelsedag kan du alltid ge bort en lyxig rakkräm. Krämen ger bättre effekt av rakningen eftersom den håller skägget fuktigt och innehåller mindre vatten än ett traditionellt rakskum. Oavsett om han väljer skum, gel eller kräm får produkten gärna vara antiinflammatorisk. Ett annat tips är att använda en rakborste av hög kvalitet som hjälper till att lyfta skäggstråna innan rakningen. Han ska alltid raka medhårs och spara de besvärliga områdena till sist. På så vis hinner rakprodukten verka längre och mjuka upp huden.

Lugna ner huden

Efter rakningen är det viktigt att lugna ner huden i ansiktet. Han kan skölja ansiktet med kallt vatten för att stänga porerna och använda en antiinflammatorisk fuktkräm för att undvika torr hy och skäggfinnar. Tänk på att After shave-produkter med alkohol torkar ut huden, har din man känslig hy bör han använda en produkt utan alkohol.

Håll bakterierna borta

Se till att alltid torka ansiktet på en fräsch handduk som inte används till händerna. Skölj av rakhyveln ofta så att det inte fastnar gamla skäggstrån och skum mellan bladen. Rakhyveln ska alltid rengöras ordentligt efter varje rakning så att det inte börjar frodas bakterier som sedan förs över till huden. Förvara rakhyveln hängandes i luften upp och ned, och inte på en fuktig yta (som på handfatet eller i duschen).

 

Av: Astrid Feldreich

 

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande