5 tips som återfuktar huden!

Vintertorr hy? 5 tips som återfuktar huden!

Det är vanligt att huden blir känslig och torr under vinterhalvåret. Vi har samlat våra bästa tips för att återfukta torr hy.


Se till att det finns tillräckligt med fukt i luften
Under vintern är luften inomhus nästan konstant torr och varm från element och värmefläktar. För att förhindra att din hud torkar ut kan du investera i en luftfuktare. Ett stort plus är att den även kommer hjälpa när du är snuvig, fuktig luft är mycket snällare mot dina förkylda luftrörsvägar.

Låt lavendel återfukta huden
Ett bra sätt att ge huden en fuktinjektion är att dyka ner i ett bad toppat med lavendelolja. Fyll badkaret med varmt vatten, 1 tesked jojobaolja, ½ tesked lavendelolja och ¼ tesked druvkärneolja. Blandningen lugnar och återfuktar huden.

Låt huden vila
Brukar du ofta göra ansiktsmasker, exfoliera eller liknande behandlingar? Det har ju så klart sina fördelar, men kanske inte just på vintern, de tar bort hudens naturliga lipidbarriär. Byt ut några av dem mot återfuktande vård istället, så att din hud får en chans att återställa sin naturliga fuktbalans.

Ät linfrön
Linfröolja återfuktar dig inifrån. Linfrö minskar hudrodnader, och hjälper mot irriterad hud och inflammation. Addera 1 matsked linfrön i din frukostmüsli eller i hembakat bröd.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Kom ihåg det mest basala
För en vacker hy året om, är det två saker som verkligen gäller: vatten och solskyddsfaktor. Drick mycket vatten varje dag, och använd en kräm med minst SPF 15 som skyddar mot både UVA och UVB.


Fler skönhetstips:
Så här gör du en ansiktsbehandling hemma
Glöm inte rengöringen!Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare