Ta hand om dina fötter

Ta hand om dina fötter

Sandalsäsongen är igång, men hur ser fötterna ut efter en vinters instängdhet? Ge dem lite kärleksfull omvårdnad och de blir en prydnad igen.


Slå två flugor i en smäll i kväll: fixa fina fötter framför tv:n. Medan du kollar på favoritprogrammet gör du ett skönhetslyft för din trognaste kroppsdel, fötterna som orkar kånka runt dig varje dag. Visst är de värda lite ompyssling?

1. Plocka fram allt du behöver

Mild tvål eller såpa, fotfil, ett par handdukar, en fet kräm, nageltång, nagelfil, nagellack och ett par bomullsstrumpor. Sist av allt tappar du upp lagom varmt vatten i en balja och häller eventuellt i lite tvål eller grönsåpa. Lägg en handduk under baljan så behöver du inte vara rädd att skvimpa vatten på parketten. Sätt dig och njut. 

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

2. Fila och klipp

När vattnet blivit kallt, eller det blir reklampaus, lyft ena foten och torka av den ordentligt. När du börjar fila på förhårdnaderna (grova sidan av filen först) ska inte foten vara blöt utan bara fuktig. Ta inte i för hårt från början! Klipp naglarna men se till att det inte blir för kort, annars finns risk att du får nageltrång. Tånaglarna ska klippas rakt av. Måla naglarna. Gillar du inte färg, ta genomskinligt, då får naglarna en fin glans.

3. Smörj och massera

När lacket torkat, smörj in fötterna ordentligt. Passa på att ge dem en skön massage, det mår hela kroppen bra av. Sitt sedan och lufta fötterna. Om du har riktigt torra fötter, ge dem gärna en ny omgång salva före läggdags och sov med tunna bomullsstrumpor. Det blir stor skillnad efter bara några dagar. 

Fottips!

Trötta fötter mår bra av ett bad med pepparmyntsolja och epsomsalt.

Torra fötter med självsprickor kan hjälpas av fotsalt och ett par matskedar natriumbikarbonat i badet. Smörj in med solrosolja.

Anna Holm

  Logga in för att kommentera

Pampers Baby-Dry Pants är en grym blöja!

Pampers Baby-Dry Pants är en grym blöja!

"

Helt underbar och grym blöja! Passar alla tillfällen. Även att den blir full så blir de inte som ett kompakt paket under byxorna! Vi är jätte! Nöjda och har bytt till Pampers baby-dry

"

av panelmedlem
Nushkii

Pampers Baby-Dry Pants beskrivning

Pampers Baby-Dry Pants beskrivning

"

Håller med! Vi är väldigt nöjda med blöjan. Mjuk, smidig, torr och bra passform skulle jag absolut använda för att beskriva den.

"

av panelmedlem

Pampers Baby-Dry Pants supernöjd

Pampers Baby-Dry Pants supernöjd

"

Kul att se en sammanfattninga av alla ord som lämnats :-) Mjuk, bra passform och bekväm är mina favoriter! Har köpt dessa blöjor flera gånger under testets gång, är supernöjd med dom!!

"

av panelmedlem