Ta hand om dina ben!

Ta hand om dina ben!

Det finns mycket du kan göra för att på bästa sätt rå om och skämma bort dina ben och fötter.


Benmassage
Massage är inte bara avslappnande för kropp
och själ. Att få massage regelbundet frigör också endorfiner vilket ger en känsla av lycka och lugn.
Att ge dina ben en djupvävnadsmassage en gång i veckan ökar blodcirkulationen i benen, vilket i sin tur också kan reducera celluliter.

Snabb men effektiv LegLuxury-massage:
Värm upp hela benen genom att stryka dem nerifrån och upp med hela handflatorna. Använd hampaolja om din hud behöver extra fukt och mjukgöring.
Börja med att röra tummarna i cirkulerande rörelser över dina muskler. Addera tryck för att verkligen nå musklerna på djupet. Massera mot hjärtat – börja vid fötterna och jobba dig uppåt! Avsluta massagen med långa mjuka drag över hela benen för att lugna musklerna.


Exfoliering
Döda hudceller tenderar att göra huden mycket torrare än vad den behöver vara. Genom att exfoliera huden regelbundet blir du av med de döda hudcellerna och huden känns mjukare och ser friskare ut. Exfoliering får även solbrännan att sitta kvar längre! Kom ihåg att exfoliera lite extra runt dina torra områden som hälar och knän!

2 i 1 tips – Du kan massera och exfoliera effektivt i duschen med en skrubbhandske och duscholja!


Hårborttagning

Epilering, vaxning, hårborttagningskrämer och rakning – det finns många valmöjligheter när det kommer till att ta bort oönskad hårväxt. Det viktiga är att välja den hårborttagningsmetod som passar din hudtyp och dina behov.

Epilering och vaxning: Fördelarna med epilering och vaxning är att håret rycks ända från roten, vilket lämnar dina ben lena lite längre än vid till exempel rakning. Nackdelen är att det kan vara smärtsamt och orsaka röd hud och irritationer. Epilering och vaxning är därför inte de bästa metoderna för dig med känslig hud eller om du ska visa upp dina ben precis efteråt. Faktum är att dermatologer rekommenderar kvinnor med känslig hud att använda rakhyvel istället för vaxning, hårborttagningskrämer eller epilator. *

Rakning: Rakning är den mest populära formen
av hårborttagning då det är smärtfritt, effektivt, relativt billigt och framförallt en enkel vana att få in
i sin skönhetsrutin. Rakning tar bort både fint och grovt hår och ger extra fördelar så som skonsam exfoliering. Nackdelarna med rakning är att det krävs att man gör det relativt frekvent. Kom ihåg att välja en rakhyvel som passar din särskilda hudtyp – särskilt om du har torr eller känslig hy.

Myter om rakning: i motsats till vad många tror så är den vetenskapliga slutsatsen att rakning inte ökar återväxten av hår på benen och inte heller ändrar hårets färg eller textur.


Återfukta, återfukta, återfukta!

Det finns många sätt att återfukta huden på efter rakning. Krämer, kroppsmör, masker, lotions och oljor. Oavsett vad du föredrar, så återfukta dina ben medan huden fortfarande är varm direkt efter dusch eller bad. På så sätt låser du in fukten och behåller huden mjuk, smidig och glänsande!

Gillette Venus ersättningsblad till rakhyvlar för kvinnor x 3
Gillette Venus ersättningsblad till rakhyvlar för kvinnor x 3

Gillette Venus ersättningsblad till rakhyvlar för kvinnor x 3

Upptäck nu


Glada fötter
Dina fötter är en förlängning av dina ben så se
till att även hålla dem glada och nöjda! Ge dem
ett skönt fotbad en gång i veckan, helst med lite fotsalt i! Fila de delar av huden som känns hårda (som hälarna) och avsluta genom att smörja in dem ordentligt med ett fuktbevarande fotbalsam för att mjuka upp dina fötter.
En pedikyr behöver inte ta så lång tid och adderar det där lilla extra. Trimma ned nagelbanden försiktigt, klipp tånaglarna rakt och fila sedan kanterna. Avsluta med nagellack i en färg som passar säsongen och självklart ditt humör!

Tips: Gör glada fötter-behandlingen samtidigt som Leg-Luxury-massagen!


Skor
Dina fötter och vad du döljer dem i är en del av helhetsintrycket, så välj en sko som lyfter din personlighet och dina snygga ben på bästa möjliga sätt. Höga klackar ger en illusion av längre ben, medan bekväma sneakers är snällare mot dina fötter och knän.


Cover-ups och andra magiska trick
Solbrända ben hjälper till att täcka ytliga blodkärl och celluliter, så var inte rädd för att använda produkter som ger benen lite extra färg. Brun utan sol-krämer är den vanligaste lösningen, men det finns även många andra mirakelkrämer på marknaden. En av dem är ben-concealers som är anpassad just till större hudpartier som benen. Och om du är ute i solen, glöm inte att skydda dina ben med solskyddsfaktor.

Innan du använder brun utan sol, ha i åtanke att effekten håller längre om du har exfolierat och rakat benen en dag före.


* Källa: US Dermatologist survey; en nationell onlineundersökning för amerikanska dermatologer genomförd av ett oberoende analysföretag i oktober 2013.
Gillette Venus Dermatologist Survey genomförd på European Academy of Dermatology and Venereology i Istanbul oktober 2013.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare