Stylingtips som håller hela dagen

Stylingtips som håller hela dagen

Under våren och sommaren är det vanligt med festen och inte sällan varar de långt in på de ljusa sommarnätterna. Här är 5 tips för perfekt styling från morgon till kväll – och ännu längre.


Hur skapar du en look som håller hela bröllopsfesten, festivalen eller långhelgen? Med hjälp av några smarta knep och oumbärliga produkter kan du känna dig fräsch och se fantastisk ut dygnet runt.

Först är det viktigt att du förbereder dig på att hålla igång hela dagen och en bit in på natten. Frisk luft är viktigt för att må bra, så kom ihåg att ta djupa andetag som tillför syre till hjärnan så att du orkar längre. Och när du går förbi buffébordet – kom ihåg att det är viktigt att äta ordentligt hela dagen. Annars riskerar du att få blodsockerfall, bli trött och se sliten ut. Välj mat med högt proteininnehåll som ger långvarig energi. Undvik godis och sockerhaltiga drycker som snabbt tar dig upp på energitoppen, men sedan snabbt ner igen. Kom ihåg att dricka mycket vatten.

Håll ut på festen längre med våra fem tips:

1. Förbered dig kvällen före och ta med en concealer

Testa knepet som kändisar och fotomodeller använder för att hålla sin hy fräsch hela dagen: smörj in ansiktet natten före festen med en matsked ekologisk honung. Honung håller huden återfuktad hela dagen. Morgonen därpå applicerar du en primer av god kvalitet som gör huden len och slät. Nu har du en jämn grund för att applicera din foundation. Applicera sedan läppenna, eyeliner och vattenfast mascara. Undvik att röra ansiktet under resten av dagen.

Oavsett om du vill dölja blemmor eller röda fläckar är det alltid en god idé att ta med sig en praktisk concealer som döljer snabbt finnar och mörka ringar under ögonen.

2. Håll dig fräsch med servetter

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Oljeabsorberande servetter gör oljig hud matt och avlägsnar utsmetat smink. Även våtservetter hjälper dig att rätta till sminket och ser till att du håller dig fräsch i varma festlokaler eller på soliga dagar.

3. Klä dig snyggt men bekvämt

Om du är bjuden på en fest som ska hålla på hela dagen är det viktigt att du känner dig bekväm från morgon till kväll. Obekväma skor och tajta klänningar fungerar kanske en timme, men inte åtta eller fler. När du får blåsor på hälen framåt småtimmarna lär du ångra de där snygga men ack så obekväma skorna. Kom ihåg att ta med skavsårsplåster som skyddar dina tår och fötter från skavsår och blåsor.

4. Deo som håller hela natten

Ibland räcker det inte med att applicera deo på morgonen för att hålla sig fräsch hela dagen. Kom därför ihåg att packa ner deon i handväskan, särskilt om du ska på en fest som innebär dans eller långa stunder i solen. Både du och de andra gästerna kommer att vara tacksamma!

5. Hårserum håller lockarna i styr

Lockigt hår kräver mer arbete än rakt hår. Om du har lockigt hår, kom ihåg att tvätta och styla håret samma dag som festen, applicera sedan en leave in-produkt när du fönar håret. En liten flaska hårserum eller silkesdroppar som snyggar till bångstyriga lockar kan vara bra att ha i väskan. 

Fler lästips:
Fixa bästa fuskbrännan!
Gör din egen hårinpackning

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!