Slut på rodnande och irriterade kinder

Slut på rodnande och irriterade kinder

En lätt rodnad på kinderna anses ofta charmigt och sött. Men det är bara jultomten som kan bära upp ett klarrött ansikte, om ens han. Man kan inte alltid helt ”bota” hud som lätt rodnar eller ofta är irriterad. Men som tur är finns det många metoder och produkter som du kan använda för att minska på rodnaden.


Först och främst bör du försöka hitta orsaken till att din hud rodnar, och detta kan du få hjälp med hos en dermatolog. Kanske är du allergisk eller lider av rosacea, en hudsjukdom som är ganska vanlig och som innebär att blodkropparna utvidgas när de utsätts för värme. Rosacea är särskilt vanligt bland personer med ljus hy. En dermatolog skulle antagligen rekommendera att du undviker sådant som kan förvärra tillståndet, som i det här fallet alkohol och stark mat, och kanske även skriva ut en bra hudkräm.

Rätt produkter
När du väl vet orsaken till varför huden rodnar bör du kolla igenom de produkter du använder. Det finns en hel uppsjö med produkter som rengör och återfuktar och som är speciellt anpassade för att motverka rodnad. Om du tvättar ansiktet med tvål bör du byta till en mild gel, rengöringslotion eller en skummande rengöringsgel. Använd produkter som är anpassade för känslig hud. Alkohol och trollhassel kan göra huden röd, och även ämnen mot akne som bensoylperoxid samt steroider och hydrokortison kan förvärra rodnad. Använd därför inte produkter som innehåller dessa ingredienser (eller använd dem bara på vissa punkter), om du inte verkligen behöver det. Undvik att använda grovkornig ansiktsskrubb. Undvik även att skrubba ansiktet med en handduk när du tvättar dig. Badda istället försiktigt med kallt vatten för att undvika ytterligare irritation.

Jämna ut och dölj
När du har bytt till skonsamma rengörande och återfuktande produkter för att minska rodnaden och hålla den under kontroll, är nästa steg att skaffa lätta concealers, foundations och/eller puder som jämnar ut hudtonen. Smink med gula eller gröna undertoner neutraliserar det röda och du kan enkelt hitta underlagskrämer, mattgörande puder och andra döljande produkter i dessa toner. Experimentera med ett lätt puder, helst ett mineralpuder, för att göra huden mjukare efter att du har använt återfuktande produkter och jämnat ut hudtonen med en foundation. Du kommer snart att märka att rätt diagnos och rätt hudvårdsprodukter gör under för ditt ansikte!

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

megan

megan

Rapporterat

Blush gör mig ser mycket vacker och gör min pojkvän älskar mig mer

  • Rapportera det här