Skönhetsdoktorn: vår expert har superknepen för varje hudproblem

Skönhetsdoktorn: vår expert har superknepen för varje hudproblem

Letar du efter undergörande skönhetsknep som passar din hudtyp perfekt? Nu kan du sluta leta, vår skönhetsdoktor delar med sig av sina bästa knep för problemfri modellhy varje dag, oavsett hudtyp.


Skönhetsdoktorns tips för torr hud
Om du har torr hud kan det vara svårt att hålla huden återfuktad året runt. Följ bara vår skönhetsdoktors experttips, så ska du se att det inte är så svårt som du tror.

1. Om man har torr hud är det viktigt att hålla den återfuktad. Särskilt under höst- och vinterhalvåret, då den torra luften kan torka ut huden mer än vanligt. Använd därför en hudkräm av bra kvalitet som innehåller antioxidanter i form av exempelvis sheasmör eller kokosnötsolja. 

2. Använd peelingprodukter minst en gång i veckan. Använd en mild ansiktsscrub som avlägsnar döda hudceller, rengör huden på djupet och gör din hudkräm mer effektiv. Dutta scrubben på ansiktet och arbeta försiktigt in den med cirkelrörelser och skölj sedan ansiktet med varmt vatten innan du klappar det torrt med en handduk.

3. Kom ihåg att dricka mycket vatten. Rekommenderat dagligt intag brukar ligga på 1,5 liter och lite mer om du motionerar. På det sättet rensar du ut kroppens toxiner och ditt ansikte glänser av friskhet!

Skönhetsdoktorns tips för fet hud 
Om du har fet hud kan det vara trist att sminka sig, eftersom det kan kännas som om det inte spelar någon roll vilken produkt du använder på din glansiga och feta hud eftersom det bara verkar bli värre. Oroa dig inte, dina överaktiva körtlar behöver inte få överhanden. Läs skönhetsdoktorns tips för fet hud och känn dig vackrare än någonsin.

1: Var inte rädd för att använda ansiktskräm. Du kanske tror att alla typer av hudkrämer bara gör det värre, men det stämmer faktiskt inte – din hud behöver också återfuktas. Använd en oljefri hudkräm för bästa resultat.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

2: Kom ihåg att tvätta ansiktet varje dag. Använd rengöringsgel eller mousserengöring både morgon och kväll för frisk hud utan täppta porer och finnar. Precis som med hudkrämen är det viktigt att välja en oljefri produkt.

3: Lägg en ansiktsmask minst en gång i veckan! Låt masken verka i minst 20 minuter för bästa resultat, skölj sedan bort resten av produkten med varmt vatten.

Skönhetsdoktorns tips för känslig hud
Om du har känslig hud blir din hy lätt flammig och röd. Som tur är finns det många knep för att undvika just det. Följ bara skönhetsdoktorns råd. 

1. Använd alltid en supermild rengöringsprodukt som inte irriterar huden, utan ger ett strålande och piggt intryck.

2. Använd ett alkoholfritt ansiktsvatten för bästa resultat. Det rengör huden på djupet och avlägsnar döda hudceller och smuts.

3. Välj en fyllig hudkräm som lätt tränger in i huden och som har så få tillsatser som möjligt. Det kommer att lugna din hud och reducerar risken för flammighet.

Fler lästips:
10 bra vanor för hud som strålar
Dölj ditt trötta jag – få bort de mörka ringarna!

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan