Så här döljer du ålders- och pigmentfläckar

Så här döljer du ålders- och pigmentfläckar

Om man försöker dölja mörka fläckar eller cirklar i ansiktet, så som åldersfläckar eller pigmentfläckar, så är det lätt hänt att resultatet blir sämre än vad det var innan. För en så naturlig look som möjligt bör du använda concealer istället för foundation – vi berättar hur!


Det finns mängder av olika typer av concealers ute på marknaden, och alla fyller de sin egen funktion. Låt oss ta en titt på vad som finns så att du kan avgöra vad som fyller just dina behov.


Välja rätt färg

  • Tonen ska varken vara för ljus eller mörk, för det kan få den här typen av pigmentfläckar att synas ännu mer. Välj en färg som ligger någonstans mittemellan din hudton och fläckens ton. Med andra ord, välj en concealer som är snäppet mörkare än din hudton men aningen ljusare än det du försöker dölja.
  • För att få till rätt färg måste du också klarlägga vilken ton själva fläcken har. Om det t ex är cirklar under ögonen som drar mot brunt, så behöver du en concealer som drar mot gult. Blåaktiga fläckar döljer du bäst med orange eller rosa pigment.


Vilken typ av concealer behöver du?
När det gäller att täcka något, så är det följande som gäller: stift och penna döljer bättre än kräm, och kräm döljer bättre än flytande concealer.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Ha följande i åtanke när du letar efter den perfekta concealern för just dig:

  • Stift och penna är bäst för pigmentfläckar. Använd direkt på fläcken och försök inte att sudda ut runt omkring.
  • Krämer funkar bäst för större ytor. Dölj fläcken helt, men sudda runt kanterna så att det smälter in och ser så naturligt ut som möjligt.
  • Flytande concealer är bra att använda runt ögonen. Applicera och sudda noga, huden här kan ofta bli torr så det är viktigt att vara noggrann för bäst resultat.


I vilken ordning har man på en concealer?
Det beror på vilken typ av foundation du använder! Flytande concealer och kräm ska appliceras efter foundation (men innan puder). Stift eller penna använder du innan du har på foundation.


Fler skönhetstips hittar du här:
Tips på hur du förebygger påsar under ögonen
BB, CC... va?

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare