Lena, bara ben

Lena, bara ben

Vintern och säsongen för strumpbyxor är snart över. Våren och sommaren nalkas. Äntligen får benen visa upp sig i det fria igen. Men är du redo för barbent-perioden? Kanske behöver du en helrenovering? Dags att peela, raka och smörja. Låt Bra Vardag visa dig vägen till vårlooken och silkeslena ben.


Ben och fötter som har varit instängda i raggsockor och strumpbyxor hela vintern kanske inte direkt är redo för att visas upp för omgivningen. Ludna vader, förhårdnader på hälarna, knottror, torra fläckar och avskavt nagellack är inte det mest representativa. Sätt därför upp en lapp på badrumsdörren och ägna dig åt en stunds egentid. Det är dags för helrenovering.

På med skrubbvantarna

Tänd några levande ljus, kryp ner i ett härligt bad och dröm dig bort en stund. När huden har mjuknat i vattnet är det dags att ta fram skrubbvanten eller en bra skrubbkräm. Ge kroppen en rejäl omgång för att få bort det översta – efter vintern ofta så torra – hudlagret. Ta i lite extra på ben, knän och fötter. Armbågarna kan också behöva extra uppmärksamhet. Har du förhårdnader på fötterna kan du fila försiktigt med en fil eller pimpsten. Tilläggas bör att den som är flitig och smörjer in fötterna varje kväll ofta slipper förhårdnader helt och hållet.

Behåringens vara eller icke vara

Att ta bort sin kroppsbehåring eller inte är ett personligt val. För vissa känns det helt onödigt medan andra vägrar visa upp sig om det skymtar ett strå på ”fel” plats. Om du hör till antihårgruppen finns det flera alternativ som exempelvis vaxning, epilator eller permanent hårborttagning på salong. I badet funkar det dock bäst med rakhyvel, och då finns några saker att tänka på. Först och främst ska du ha en hyvel med vassa blad. En slö hyvel ökar nämligen risken för att du ska råka skära dig. Det gäller också att inte ha för bråttom. Följ sakta kroppens konturer och var extra försiktig vid knän och fotknölar. Har du extra känslig hud är det mest skonsamt att endast raka medhårs.

Återfuktning och efterbesiktning

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

När du är färdigskrubbad och nyrakad är det dags att duscha av kroppen ordentligt. Torka och ta därefter fram din favoritlotion. Smörj in benen noggrant och kolla samtidigt om du lyckades ordentligt med rakningen. Enstaka stråmissar fixar du enkelt med hjälp av en pincett. Är du extra petig kan du ta bort eventuella hår på tårna på samma sätt. Klipp och fila tånaglarna. Därefter kan du smörja in dem med en skön fotkräm. Sätt därefter på dig ett par mjuka strumpor så att krämen får sjunka in i godan ro. Under tiden kan kanske händerna också får sig en omgång. Fila naglarna och tryck försiktigt ner nagelbanden – det går dessutom som bäst när de har mjukats upp i badet. Har du tid över kan du leta fram ett snyggt nagellack som passar för både tå- och fingernaglar.

Sedan är det bara att vänta – på våren, solen och den efterlängtade värmen.

 

Skribent: Lotta Ringdahl

Fler lästips:
Fixa bästa fuskbrännan!
Ge din hud en nystart

 

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan