Militärgröna naglar – hett i höst

Hetaste naglarna i höst

Vad sägs om nagellack som skiftar i militärgrönt? Eller om du gillar att synas varför inte ”brodera” in lite spets i lacket. Bland höstens nageltrender finns en accentfärg för alla – naglar är den nya accessoaren, säger Frida Selkirk, nagelstylist.


Börjar du redan undra över vilka nagellacksfärger du ska investera i för att vara riktigt het när höststormarna börjar vina, mörkret faller och längtan efter färg och flärd pockar på?

Ja, då är det bara att läsa vidare. Vi har nämligen pratat med en av landets främsta nagelfashionistor, Frida Selkirk. Efter att ha arbetat som nagelstylist i över 20 år finns det inget hon inte känner till när det gäller färger, former, mönster och nagelvård.

– Nageltrenderna apar oftast efter modet i övrigt. Så ett hett tips är att skaffa lite koll över hur du ska klä dig i höst så får du en fingervisning om vilka färger nagellacken kommer i, säger hon.

En tjuvtitt backstage hos de stora modehusen avslöjar att vi, precis som Frida förutspådde, kommer att klä oss i Armyinspirerat, men även i siden och spets med en färgskala som går i grönt, jordigt brunt, svart och vitt såklart, mörkblått och klassikerna framför alla – det röda lacket – som kommer att accentuera perfekt mot höstens förmodade storsäljare – de röda mockastövlarna som H&M lanserar.

­– Vi kommer att få se mycket jordiga färger såsom aubergine, mörk plommon, mörkgrått med inslag av grönt och roströda toner, säger Frida Selkirk.

Och efter en matt sommar vill vi ha lite mer högglansiga naglar för att lysa upp i höstmörkret.

– Efter en period med mycket mischmasch när det gäller färger och mönster kommer vi att få se en återgång till tokmatchning, det vill säga naglar och läppar som går i samma nyans.

Säg nagellack och de flesta tänker rött eller möjligen någon neutral färg men inget kunde vara mer fel.

– Vi ser en tydlig trend att alltfler använder naglar som ett statement för att visa vem de är och var de står. Är du en rocktjej, klassisk dam eller hippieblommig? Dagsformen avgör färg och mönster, att fixa sina naglar är ett betydligt billigare sätt att piffa till sig, säger Frida.

En accentnagel är den nagel som man väljer att markera – den kanske är dekorerad med glitter, spets, en sten, paljetter, mönstrad eller med en bokstav. Det viktigaste är att den sticker ut. Som en accessoar.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Lätt att fixa hemma

Men detta låter som en dyr historia. Måste jag inte beställa tid hos en nagelstylist för att få dessa fantastiska naglar?

– Nej då, inte alls, det går jättebra att göra själv. Ett bra tips är att alltid ha ett svart och ett vitt lack hemma – det är färger som är lätta att experimentera med. Måla ena sidan av nageln vit och andra svart. Det blir riktigt coolt. Och glitter och paljetter köper du enkelt hos till exempel Panduro.

Nagellack som börjat flagna är inte så snyggt, menar Frida, mer än på tonåriga grungetjejer med attityd.

När vi ändå är inne på ålder – finns det några ”big no, no” – färger man absolut inte bör ha efter en viss ålder om man inte vill uppfattas som patetisk?

– Nej, faktiskt inte, och jag tycker det är så skönt att åldern spelar allt mindre roll i modet. I dag har 16-åriga tjejer röda naglar, som tidigare ansågs som värsta tantfärgen, medan kvinnor över 40 utan problem kan ha blå naglar.

Så sköter du naglarna när höstkylan kommer:

  • Nagelolja är bra både för nageln och nagelbanden
  • Torka alltid händerna ordentligt (Fuktiga naglar och kyla är en dålig kombo)
  • Använd handskar (Kylan är naglarnas fiende nummer ett)
  • En glasfil gör inte lika stor ”åverkan” på spröda naglar

Skribent: Katarina Arnstad Elmblad

Fler lästips:
10 bra vanor för hud som strålar
Snabba tips för glittrande ögon

 

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan