Från kock till snyggchock på 30 minuter

Från kock till snyggchock på 30 minuter

Du har förberett julmiddagen i veckor, gästerna kommer om en halvtimma och du… du är en svettig röra. Fem enkla tips på hur du hinner bli festredo på under trettio minuter.


När tiden rinner iväg och schemat är pressat, så är planering avgörande om du ska hinna med allt som står på listan – och dessutom hinna transformeras till partyredo skönhet likt fågel Fenix ur kökskaoset. Du har lagat, bakat och griljerat i fler timmar än du orkar räkna, slagit in presenter, fejat och städat i flera dagar. Under de veckor som lett fram till julen har du shoppat och svettats och pyntat ditt hem till tomtemysig perfektion. Granen glittrar, julhyacinterna sträcker på sig i fönstren, marschallerna är tända. Och gästerna kommer när som helst. Allt är klart, hurra! Utom du.

Om trettiofem minuter ringer det på dörren – och det är om alla har vett att INTE komma för tidigt. Du behöver duscha, piffa, spraya och dessutom klä på dig, och tyvärr funkar det inte riktigt som för Askungen i verkligheten. Det kommer inte komma några fiffiga möss till din undsättning. Från meny till val av tallrikar, där är allt välorganiserat och tajmat till perfektion. Alla veckor fram till jul egentligen, så har du förmodligen gått efter planen som vi nu ska beskriva här nedan. Du kan det redan. Du har bara inte hunnit inkludera dig själv.


Så om du läser det här under de där veckorna innan jul, det här är vad du måste göra och tänka på – även när det kommer till dig själv och din roll som värdinna. Och om du läser det efter... fest kan man ju slå till med året om, eller hur?

1. Förbered dig. Mycket kan faktiskt planeras i förväg. Lägg fram kläder, kolla att det inte är maska i strumpan, välj ut accessoarer redan kvällen innan.

2. Organisera. Låter kanske larvigt, men försök beräkna hur lång tid allting tar. Då vet du exakt hur du ligger till och hur mycket tid du har kvar innan gästerna anländer (eller taxin kommer, som sagt, de här tipsen kan du applicera på nästan allt).

3. Prioritera. Gör en mental checklista, där det viktigaste kommer först. Det andra är bara bonus om du hinner. Du kanske t ex inte måste blöta ner och tvätta håret? Torrschampo och lite glansspray gör underverk.

4. Delegera. Vi har ju överdrivit lite så klart, självklart så har du inte ensam gjort allting inför festen (väl?). Men delegera ännu mer! Låt ungarna duka t ex, om det blir alltför rörigt kan du upprepa tyst för dig själv några gånger att "det bara blir mysigare så, för stelt och styltigt blir ingen glad av".

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

5. Gör det enkelt för dig. Överdriv inte, håll alla förberedelser på en sansad nivå. Försök att vara realistisk och effektiv.


Det kanske kan kännas opersonligt att använda en nedskriven proffsig lista när det kommer till skönhetsregimer, men sådana här typer av färdigheter går att applicera på alla aspekter i livet. Den handlar egentligen bara om planering, från början till slut. De här tre stegen nedan bör ta ca tio minuter vardera – från kock till snyggchock på en halvtimma!

1. Duscha. Skölj bort stressen och dagen som gått, torka dig med din mjukaste handduk och smörj in dig med något väldoftande.

2. På med feststassen. Whoosh – över huvudet bara, hoppa i strumpa eller byxa och voila, du ser nästan klar ut. På med eventuella accessoarer och partyskor.

3. Hår och makeup. Krångla inte till det, du vet ju vad du klär bäst i vid det här laget – det är inte nu du ska ge dig in på att för en gångs skull ha flytande eyeliner om du aldrig brukar använda det annars.

Ta-daa! Vad snygg du blev, och vad fort det gick! Ha så kul på partyt nu!


Fler lästips:
BB, CC… va?
Så lägger du en snygg och naturlig makeup på fem minuter

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan