Förbered benen för festsäsongen i 6 enkla steg

Förbered benen för festsäsongen i 6 enkla steg

Kanske har du gömt dina ben under strumpbyxor och byxor, men nu är det dags att släppa dem fria och få dem att se fantastiska ut med denna rutin.


Julen med alla dess festligheter är den perfekta ursäkten att damma av sina finaste klänningar och vara riktigt glamourös, men julen kommer också under den tiden på året när många har negligerat sina ben.

Vad är poängen med att skrubba, raka och återfukta när de ändå kommer att gömmas under tjocka kläder?

Men nu är det dags att släppa benen fria igen, och så här får du dem att se som allra bäst ut...

1. Förebygg fula blåmärken

Det sista man vill ha är ett stort blåmärke som stör på ens annars perfekta ben. Ett sätt att förhindra detta är så klart att sluta gå in i saker. För den extra klumpiga kan ett par droppar lavendel- eller trollhasselolja som duttas med en bomullstuss där man har slagit i hindra blåmärken från att dyka upp, eftersom oljorna har antiinflammatoriska egenskaper.

Om du redan har ett blåmärke kan du täcka det med smink efter att du har använt brun utan sol (steg fem), vilket också borde hjälpa till att täcka det. Använd en foundation som matchar din hudton (efter brun utan sol) och dutta på med fingrarna för att sedan sudda i kanterna med en make-up-svamp. Fixera med puder.

2. Exfoliera bort död hud

Man bör exfoliera huden en gång i veckan, och det är en bra idé att koordinera det med de följande stegen i denna guide eftersom det förbereder huden för hårborttagning och brun utan sol.

Brauns Silk-epil 9 Skin Spa har två exfolierande borsthuvuden (ett för känslig hud) som enkelt klickas på epilatorn och kan användas med den medföljande exfolierande gelen för att putsa din hud. Detta buffar bort torra, döda hudceller, vilket öppnar dina porer och motverkar inåtväxande hårstrån, och gör huden redo för epilering samtidigt som du får superlen och mjuk hud.

3. Epilera bort hår

Vem har tid att raka benen vareviga dag? Eller vaxa benen på salong? I alla fall inte upptagna småbarnsföräldrar. Då är epilering ett bra alternativ, eftersom man kan göra det hemma och resultatet varar mycket längre än vid rakning. Plus att man inte måste låta håret växa sig tillräckligt långt innan man epilerar, eftersom epilering tar bort hår som är fyra gånger kortare än vid vaxning.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Brauns Silk-epil 9 Skin Spa har ett brett huvud för snabbare epilering och MicroGrip-pincetterna tar bort hårstrån som är så korta som 0,5 mm från roten. Använd den i eller direkt efter badet eller duschen eftersom värmen öppnar upp porerna, vilket ger en behagligare upplevelse.

4. Återfukta och skäm bort huden

Lugna huden med en fet body lotion för att se till att den håller sig mjuk och len. Se också till att hudkrämen får sjunka in ordentligt innan du fortsätter till steg fem...

5. Sol i sinne, brun inne

Den fina solbrännan som du förmodligen hade i somras har antagligen bleknat nu, och benen kanske känns som två bleka korvar. Här kan lite brun utan sol göra underverk.

Välj en som bara är ett par nyanser mörkare än din naturliga hudton, eftersom det allra helst ska se naturligt ut. Risken att se orange ut minskar markant om du väljer en nyans nära din egen hudton.

Oavsett om du väljer en kräm eller spray är det viktigt att följa instruktionerna på förpackningen, vara försiktig vid applicering vid till exempel anklar och knän (för att förhindra ett fläckigt resultat), och alltid använda handskar för att undvika bruna handflator.

6. Frammana lystern

Som kronan på verket kan du vänta till din brun utan sol har torkat helt, och sen lägga lite highlighter längs med vaderna och på fötterna. Detta skapar en illusion av längre ben och ger ett snyggt skimmer.

Ta nu på dig din allra finaste klänning och visa upp benen!

Har du prövat epilering än? Berätta vad du tyckte med hjälp av kommentarsfunktionen nedan.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare