SSM BRAUN Five expensive beauty treatments you can recreate at home

Fem dyra spabehandlingar du kan göra hemma själv för billig peng

Både du och din plånbok behöver lite avkoppling ibland, men du behöver inte försaka spabehandlingar för sakens skull. Följ vår guide och gör det hemma istället.


När den gråa, trista vardagen blir allt för påträngande förtjänar du lugnande och föryngrande spabehandlingar.

Det behöver inte bli dyrt – att lägga pengar på dyra behandlingar bidrar dessutom bara till mer stress. Det är då man får vara lite påhittig, och hitta olika sätt att ta hand om sig själv hemma.

Kom ihåg att halva grejen med att vara på spa är den fridfulla atmosfären, så ta dig tid att sätta på lugn musik, tända ett par ljus, och sätt på dig din mjukaste morgonrock innan du tar itu med skönhetsbehandlingarna.

Gör din egen ansiktsmask

Unna dig själv en fuktgivande ansiktsbehandling genom att blanda ihop välgörande ingredienser från skafferiet till en ansiktsmask.

Behöver du inspiration? Spa-terapeuter älskar jordgubbar eftersom de är fulla av C-vitamin och AHA-syror som exfolierar huden. Blanda dem med bipollen, rå honung, olivolja, majonnäs och ett par droppar lavendelolja.

Fördela sedan jämnt över ansiktet, men undvik området kring ögonen. Luta dig sedan tillbaka och lyssna på lugn musik i 20 minuter och skölj sedan av med ljummet vatten.

Ta hand om dina fötter och händer

För perfekta naglar är det bäst att börja från noll. Gör rent dem med nagellacksborttagning innan du börjar, för att se till att de inte är täckta av smuts, oljor eller gammalt lack. Ha sedan händerna i ljummet vatten i tre minuter (fem för fötterna) innan du exfolierar med din favoritscrub.

Ta väl hand om nagelbanden genom att smörja in dem med nagelolja och peta sedan tillbaka dem med en manikyrpinne. Massera sedan in hudkräm på händer och fötter.

Efter det är det dags för lack! Måla noggrant med underlack, följt av två tunna lager färg, och avsluta med ett lager överlack för att hålla manikyren skyddad och skinande. Luta dig sedan tillbaka med en tidning medan du väntar på att lacket ska torka och njut av din egentid.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Gör din egen kroppsscrub

På spa använder de dyra exfolieringsmaskiner till att skrubba bort döda hudceller från kroppen för att få fram den lena huden som finns under. Du kan göra samma sak hemma själv, med naturliga ingredienser.

Blanda bara lika delar brunt socker och olja, som till exempel kokosolja. För att boosta huden lite extra kan du ha i ett par droppar E-vitamin, som har föryngrande egenskaper, eller kanske lite eterisk olja med doft av lavendel eller apelsin.

Skrubba sedan kroppen med blandningen och skölj därefter av i duschen, för silkeslen hud.

To bort oönskad hårväxt

Spa-terapeuter kan to bort ens hår med laser, men de flesta av oss har inte laserpistoler liggandes hemma. Men det finns något ännu bättre man kan skaffa sig. Det kallas IPL (från engelskans Intense Pulsed Light). Med den kompakta Braun Silk-expert 5 IPL BD5001, kan du utföra behandlingen hemma själv.

IPL är en skonsammare behandling som använder sig av pulserande varmt ljus som riktas mot hårsäckarna för att permanent avlägsna synlig hårväxt. Den känner automatiskt av din hudton och justerar intensiteten för att skydda ljusare hud.

Ben kan behandlas på bara åtta minuter, medan det finns skonsammare lägen för nybörjare, eller för behandling av känsliga områden (som bikinilinjen). På så sätt kan du få salongsresultat hemma, till en bråkdel av priset.

Slappna av med aromaterapi

Att gå på spa handlar inte bara om behandlingar för kroppen – det är avkoppling för knoppen också. Det finns få saker som är så lugnande som rätt doft vid rätt tillfälle.

Välj en eterisk olja med en doft du älskar, eller välj efter önskad effekt: testa bergamott för att minska ångest, eller lavender för bättre sömn.

Häll i ett par droppar i ett skönt bad, eller massera in i huden. För extra avslappning kan du flörta till dig en massage med oljan från din partner! Himmelskt skönt...

Vad är ditt bästa tips till hemmaspat? Dela med dig av dina tips med hjälp av kommentarsfunktionen.

Aktuella produkter

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan