PROJ01123_PGE_Venus_Article-Image_590x393_v0.01

Bör du låta din dotter att börja raka sig?

Det kanske känns som att hon nyss hade skrubbsår på knäna, men nu oroar hon sig mer över att raka sig istället. Missa inte vår guide för att ta reda på om hon verkligen är redo.


Tjejer växer upp så himla snabbt – men aldrig snabbt nog enligt dem själva. De har alltid bråttom att komma vidare till nästa steg i livet, medan vi föräldrar gärna hade sett att de fortsatte vara små för alltid.

Ta rakning som ett exempel. De flesta tjejer vill börja raka benen när de kommer i puberteten. Nu för tiden kan puberteten starta redan vid åtta eller nio års ålder, men för de flesta tjejer börjar den någonstans mellan tio och fjorton års åldern.

Puberteten gör att håret på kroppen blir kraftigare och strävare, vilket kan göra att man känner sig mer självmedveten och vill ta bort det – men det är viktigt att se till att man tar bort det av rätt anledning.

Kanske rakar hennes kompisar sig, kanske blir hon retad för sin kroppsbehåring, kanske har hon bara sett det på TV, varför det är viktigt att hon vet att det är hennes eget beslut, och ingen annans. Prata med din dotter om det och ta upp grupptryck och problem med självbilden först, så att hon kan bygga upp sitt självförtroende och självkänsla innan hon börjar raka sig. B erätta även för henne att det inte är ett måste att raka sig, utan ett beslut som alla gör själva.”

Om du är säker på att hon vill börja raka sig av en god anledning, och hon kan använda en rakhyvel på säkert sätt, är det bäst att visa henne hur man gör.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Steg ett är att välja rätt rakhyvel – det är inte bra att ta första bästa, såsom pappas gamla slöa rakhyvel som ligger och skräpar i badrumsskåpet . Den är inte gjord för att följa benens konturer, och kan därför ge många svidande skärsår.

Testa istället Venus & Olay:s rakhyvel med sina fuktgivande remsor som ger ett fint skum vid rakning. På så sätt behövs inget separat rakskum, därmed en sak mindre att oroa sig för vid rakningen.

Många nybörjare trycker för hårt när de rakar sig, vilket bara leder till skärsår som gör ont. Visa därför hur lätt på handen man ska vara när man rakar sig.

Det går snabbt att lära sig – och det kommer inte dröja länge tills även din lilla flicka blivit en vuxen kvinna.

Låter du din dotter raka sig? Berätta i kommentarsfältet nedan.

Aktuella produkter

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare