BB, CC… va?

BB, CC… va?

BB- och CC-krämerna har tagit stegen in i de nordiska badrumsskåpen, men för många är de två bokstavskombinationerna fortfarande något av ett mysterium. Vi reder ut begreppen!


BB-krämen är egentligen inte alls ett nytt påfund, den uppfanns redan på sextiotalet då en tysk dermatolog tog fram den som ett steg i läkande behandlingen efter ansiktspeeling eller operation. Den slog igenom stort i Asien på åttiotalet, och först nu på senare år har den slagit på den västerländska marknaden. De flesta stora smink- och hudvårdsmärken har idag en eller flera varianter av BB-kräm på sina hyllor. Först fanns det ingenstans, och sen, som över en natt så var de överallt. BB-krämerna. Så vad är det som är så speciellt med dem, kan en undra?

Det unika med BB-krämen är att den både täcker och vårdar, ett slags allt-i-ett-kit för ditt ansikte. Man kan använda den som färgad dagkräm, som vanlig foundation eller under ett mineralpuder – samtidigt skyddar den mot sol, återfuktar huden och motverkar acne och pigmentfläckar.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Men CC-kräm då? I stort sett är det samma sak, den har samma funktioner som en BB-kräm. CC står för Color Control eller Color Correcting, och det skiljer sig så klart lite mellan olika märken, men det man kan säga är att den är lite mer täckande än en traditionell BB-kräm. Så om du har problem med röda fläckar eller ojämn hudton kan detta vara något för dig.

Om det funkar? Det är som med allting annat inom ansiktsvård, en hud älskar det en annan hud ställer sig frågande till – men med tanke på den otroliga succé dessa krämer har haft på bara några år så vågar vi säga att de allra flesta som testat är nöjda och har spridit ordet vidare. Och med så många fördelar inbakade i en och samma produkt är det värt att testa. Lycka till!


Fler lästips:
Få snyggt sotade ögon till vardags
Gemensamma måltider skapar tajtare familjeband

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan