25-dagarskur för din hy i vinter

25-dagarskur för din hy i vinter

Med bara en enkel liten förändring varje dag kan du få din vintertrötta hud i toppform.


1. Mata din hy
Din huds behov förändras med årstiderna, så det är viktigt att anpassa sina rutiner därefter. På vintern behöver huden mer näring och skydd, så byt ut din vanliga ansiktsrengöring mot en näringsrik rengöringsmjölk istället. Och se till att din fuktkräm innehåller ingredienser som shea, vitamin E och argan-olja, som alla vårdar din hud utan att efterlämna en oljig hinna.

2. Ge lite kärlek till dina nagelband
Massera dina naglar med nagelbandsolja innan du går och lägger dig. Det kommer att stärka nagelbanden på sikt och dessutom hålla dem mjuka och lena.

3. Låt läpparna synas
Låt din hud vila lite från foundation och puder – satsa på läppstift, det drar fokus från allting annat!

4. Fake it 'til you make it
Solpuder, så kallad bronzer, är en bra produkt som inte bara funkar på sommaren! Hitta en skimmerfri variant som passar din hudton om vintern. Använd en stor borste, och svep försiktigt över en stor yta, det ska inte användas som rouge! Tänk där solen vanligtvis träffar, som tinningar, panna, kinder, näsrygg och längs käklinjen. Och bara ett tunt, tunt lager som knappast syns, det ska bara anas.

5. Glöm inte solskyddsfaktor!
Den här är enkel: se till att din dagliga ansiktskräm innehåller solskyddsfaktor. Svårare än så är det inte att hjälpa huden att skydda sig från prematura rynkor och missfärgningar.

6. Byt frisyr!
Ett nytt år en ypperlig anledning att byta frisyr. Kolla in våra expertråd – nytt år, ny look!

7. Drick mycket
Japp, runt åtta glas per dag ska du få i dig! Det är ett av de enklaste och billigaste skönhetsknepen som finns. Om du återfuktar din kropp från insidan så kommer det ge resultat på utsidan.

8. Fram med fransarna
Investera i en ny mascara. Mascarahylsor blir lätt en bakterie-fest, och efter ungefär sex månaders användning börjar mascaran brytas ned på grund av den upprepade luftexponeringen, så köp en ny mascara två gånger om året. Och om du någon gång skulle känna en stark, syraaktig lukt från borsten – släng den mascaran direkt.

9. Sluta röka, NU!
Rökning förhindrar syreflödet till ansiktsvävnaden och det får din hud att se grå och ledsen ut. Med tiden får man även rynkor på över- och underläppen som skapas varje gång du tar ett bloss.

10. Använd tandtråd varje dag!
När du borstar tänderna så rengör du endast 65% av dina tänders yta. För att minska risken för dålig andedräkt, hål i tänderna och ömt tandkött bör du även använda tandtråd.

11. Bekanta dig med olja
Ansiktsoljor är lysande när det kommer till att boosta, nära och vårda den känsliga huden i ansiktet för de jobbar på djupet. Ett stort plus är också att du masserar in den i ansiktet, själva massagen är en stor bonus för den hjälper blodcirkulationen.

12. Dags att organisera lite
Sätt dig ner och gör en utrensning bland dina skönhetsartiklar. Allting som luktar lite konstigt eller har udda konsistens – släng det. Gör rent pennor av olika slag och vässa dem, sätt på korkarna. Tvätta alla dina borstar med en mild tvål eller schampo (det bör man helst göra några gånger per månad), låt dem torka liggande på en ren, platt yta.

13. Unna dig ett besök hos doktorn
En gång om året kan man unna sig ett besök hos en dermatolog. Kolla upp dina hud- och leverfläckar och ta upp eventuella frågor du har.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

14. Överhetta inte
Det är väldigt avkopplande med heta bad och duschar, men väldigt hett vatten torkar ut din känsliga vinterhud och kan leda till trasiga kapillärer och spindel-vener. Så försök motstå de där riktigt ångande heta uppvärmande baden!

15. Skydda ditt hår
Även håret är särskilt utsatt på vintern. Om du använder hårfön eller andra varma styling-prylar, preparera håret med värmeskyddande produkt innan du sätter igång och jobbar med håret.

16. Rengör din mobil
I en engelsk studie framgick det att alarmerande många mobiler testade positivt på E coli-bakterier. Inte särksilt förvånande egentligen om man tänker på hur man alltid bär dem med sig och lägger dem på olika ställen under dygnet. Och sedan trycker vi dem mot våra kinder när vi talar i dem – uääh. Så torka av din mobil med en bomullstuss och lite alsolsprit så ofta du bara kommer åt!

17. Börja med ögonkräm
Det är aldrig för tidigt – eller för sent – att börja bekämpa fina linjer och rynkor.

18. Använd en handkräm med solskyddsfaktor
Våra händer är lika solexponerade som våra ansikten, så även fast det är vinter och du kanske oftast har handskar, så kan det ändå vara en bra idé att använda en bra handkräm med solskyddsfaktor.

19. Skrubba!
Om du använder en bra scrub eller peeling i ansiktet och på kroppen två gånger i veckan (OBS! använd två olika peelingkrämer för ansikte och kropp), så blir du av med döda hudceller och ger även plats för dina övriga hudvårdsprodukter att få fäste och göra det de ska med din hud.

20. Underverk om natten
Använd en nattkräm som innehåller retinol eller glykolsyra: båda ingredienserna har visat sig vara mycket effektiv i kampen mot åldrandet, och är väldigt bra på att motverka och påverka de tunna fina linjerna, pigmentförändringar och även acne.

21. Böj dina fransar
Böjda fransar får dem att se längre ut och de skapar även intrycket av större ögon överlag.

22. Använd en återfuktande duschkräm istället för vanlig tvål
Om du har lättirriterad hud eller har lätt för att bli torr och flagig, då ska du gärna undvika vanliga tvålar eftersom de oftast är benägna att torka ut din hud. Använd istället en len duschkräm som innehåller vårdande ingredienser som kokosolja, shea eller mandelolja.

23. Låt ditt hår få ta rast
Även de mest hälsosamma hår kan behöva ta en rast från blekmedel, fönar och hårspray. Ta ett snack med din frisör och be om råd på hur du skulle kunna ge ditt hår en liten paus under en tremånaders period. Det kanske kräver en förändring av din vardaglig look under en period, men det är värt det i det långa loppet.

24. Mask on, mask off!
Ditt ansikte mår bra av en ansiktsmask lite då och då, gärna en gång i veckan under vinterhalvåret. Om produkten är bra kan man se en tydlig skillnad i smidighet och textur redan efter att man tvättat av den vid första behandlingen.

25. Luktsinnet
Testa en ny doft! Varma noter av till exempel vanilj, musk, exotiska träslag, jasmin, magnolia, neroli och patchouli fungerar väldigt bra i kylan.

Voila!Fler lästips:
Grönt är skönt om vintern
Sagostunden är superviktig


Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan