10 bra vanor för hud som strålar

10 bra vanor för hud som strålar

Vill du ha en hy som strålar av lyster finns det inga genvängar. Hudterapeuten Nathalie Järnkrok ger dig tipsen som får din hy att stråla i vår!Gör rent ditt ansikte morgon och kväll med produkter anpassad för just din hud. Prova gärna en mild rengöringsolja och använd aldrig tvål eftersom den har fel pH-värde och rubbar hudens balans.

Peeling

För att få bort alla döda hudceller är det bra att använda en peeling 1 gång i veckan. Peelingen öppnar porerna och gör att dina ansiktsprodukter går djupare in i huden.


Ansiktsbehandling

Unna dig en ansiktsbehandling hos en utbildad hudterapeut som kan hjälpa dig att hitta produkter som passar just dig.


Fimpa

Tänk på att rökning skadar både dig och din hud allvarligt. Huden blir grå, glåmig och åldras i förtid. Fimpa cigaretterna och din hud kommer att få en ny lyster.


H2O

Att dricka mycket vatten är a och o för att kunna återfukta huden inifrån och få en fin hy.


Extra boost

Med hjälp av ett serum kan du ge din hy en extra fukt boost, applicera serumet under din dagkräm. Serumet går ner djupare i huden och återfuktar maximalt.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem


Ögonvård

Eftersom huden kring ögonen är mycket tunnare och känsligare än resten av ansiktet ska du tänka på att använda en kräm som är anpassad för ögonen. Hudens första ålderstecken brukar dyka upp kring ögonen just för att det området inte får tillräckligt med fukt.


Sömn

Det är under natten som huden återhämtar sig, så vill du ha en strålande hud tänk på att sova ordentlig!


Rätt make– up!

Precis som med din övriga hudvård, tänk på att anpassa din foundation efter din hudtyp. För fukt och lyster, men utan täckande resultat, är ett tips att blanda i några droppar luminizing primer innan du applicerar din foundation.


Solskydd

Solens strålar värmer skönt, men för att undvika att huden åldras i förtid så använd alltid en ansiktsanpassad solskyddsfaktor som skyddar mot både UVA och UVB- strålar. Minst SPF 25 i ansiktet rekommenderas dagligen under din dagkräm under sommarmånaderna.

Nathalie Järnkrok är utbildad Hud & Spaterapeut vid Yrkeshögskolan för hudvård och spa i Stockholm. Idag jobbar hon med support och utbildning för Garm Nordic, Agenturen för hudvårdsmärket BABOR i Sverige.


Skribent: Jenny Thorell

Fler lästips:
Stanna hudens klocka!
Skönhetsdoktorn: vår expert har superknepen för varje hudproblem

  Logga in för att kommentera

Pampers Baby-Dry Pants är en grym blöja!

Pampers Baby-Dry Pants är en grym blöja!

"

Helt underbar och grym blöja! Passar alla tillfällen. Även att den blir full så blir de inte som ett kompakt paket under byxorna! Vi är jätte! Nöjda och har bytt till Pampers baby-dry

"

av panelmedlem
Nushkii

Nyttig plockmat
Nyttig plockmat
5

Nyttig plockmat

You have already participated to this slideshow
Pampers Baby-Dry Pants beskrivning

Pampers Baby-Dry Pants beskrivning

"

Håller med! Vi är väldigt nöjda med blöjan. Mjuk, smidig, torr och bra passform skulle jag absolut använda för att beskriva den.

"

av panelmedlem

Pampers Baby-Dry Pants supernöjd

Pampers Baby-Dry Pants supernöjd

"

Kul att se en sammanfattninga av alla ord som lämnats :-) Mjuk, bra passform och bekväm är mina favoriter! Har köpt dessa blöjor flera gånger under testets gång, är supernöjd med dom!!

"

av panelmedlem