Våra fem bästa tips för sommarfräscht hår till semestern

0
På sommaren vill man ha lättskötta och naturliga frisyrer som är lika snygga på stranden som i stan. Men med sommarens höga luftfuktighet och värmeböljor behöver även de enklaste frisyrer det lilla extra för att inte bli torra och frissiga. Tack och lov har vi de bästa tipsen för hur man håller stilen i sommarhettan.
slideshow-image

Håll i hatten

En frisk hårbotten ger friskt och fräscht hår - se till att skydda hårbotten med UV-spray eller (ännu bättre) en hatt. Genom att täcka huvudet skyddar du håret från solen och vindens uttorkande effekt, och håller dessutom huvudet kallt.

slideshow-image

Skippa inte balsam

Det är lätt att glömma vilka påfrestningar ens hår får gå igenom under sommarmånaderna med sol, värme, högre luftfuktighet och allt som det medför. Undvik skador istället för att försöka reparera dem genom att använda ett balsam, till exempel Head & Shoulders Repair & Care efter varje schamponering. Dess formula gör håret starkt, mjukt och vackert.

slideshow-image

Välj en naturlig look

Sommaren är den bästa tiden att experimentera med naturliga looks. Låt håret få en paus från styling och kör på en avslappnad semesterstil med lösa flätor eller en slarvig knut. På detta sätt hålls håret i bra kondition - dessutom blir man inte lika varm om man har håret uppsatt.

slideshow-image

Låt håret lufttorka

Att göra en frisyr när håret är fuktigt och sen låta det lufttorka är perfekt på sommaren, när man ändå är för varm för att ens vilja vara i närheten av en hårtork.

Testa att fläta håret när det är fuktigt på kvällen innan du går och lägger dig, och vakna med naturligt vågigt hår. Du kan också arbeta in lite texturgivande kräm i längderna och topparna efter duschen och låta håret lufttorka för en rufsig strandlook.

slideshow-image

Få frissfri frisyr

Håll håret glansigt och frissfritt mellan tvättarna genom att applicera lite leave-in-balsam från mitten av längderna ner till topparna. Det kommer att skydda håret från väder och vind och smörjer hårstrånas yttersta lager vilket ger böljande lockar.

Att investera i ett avtagbart munstycke till hårtorken är också bra om man vill skapa naturliga lockar med mindre friss och värme. Se också till att alltid rikta luftflödet neråt längderna när du blåser håret för en glansig look.

Vilka är dina bästa sommartips för håret? Berätta med hjälp av kommentarsfunktionen nedan.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande