Välj rätt schampo och balsam

Välj rätt schampo och balsam

0
Det finns förvirrande många hårprodukter på marknaden idag. Om du har beslutsångest bör du läsa detta.

Ditt hår är kronan på verket och bör behandlas därefter. De goda nyheterna är att du inte behöver ruinera dig på behandlingar på exklusiva frisörssalonger. Regelbundna hårvårdsstunder hemma duger precis lika bra, förutsatt att ditt hår inte är alltför skadat.

Läs mer: Behöver man verkligen tvätta håret varje dag?

Följande guide gör att hårresande produktbeslut blir rena barnleken:

Välj butik
Börja med att besöka en välrenommerad frisörssalong för att köpa hårprodukter som schampo och balsam. Dessa salonger säljer inte bara högkvalitativa produkter, de ger dig även tillgång till expertis och hjälp från proffsen när det gäller att välja produkter som passar din hårtyp och plånbok.

Kontrollera returpolicyer
Det kan krävas ett antal försök för att hitta den hårprodukt eller de hårprodukter som passar dig bäst. Fråga på frisörssalongen om de har en vettig returpolicy. Bra produkter kan kosta mycket och en returpolicy gör att du undviker att slösa pengar.

Se till att veta vad du vill
Vad behöver ditt hår allra mest - en produkt som ger lyster, volym, antifrizz, bevarar färgen längre eller reparerar skadat hår? Genom att ha en tydlig bild av vad du vill uppnå, går det fortare att välja rätt. På så sätt kan du undvika att köpa onödiga tilläggsprodukter som bara kommer att bli stående och samla damm i ditt badrumsskåp.

Läs mer: Vilken frisyr passar din bäst till din ansiktsform? Vad har du ens för ansiktsform? Läs våra tips här!

Behov av specialist eller inte?
Det är viktigt att fastställa huruvida du har problem som kräver hjälp av en specialist eller om ditt hår är friskt nog att i huvudsak vårdas i hemmet. Du kan behöva professionell hjälp om du har problem med hårbotten eller oroar dig för håravfall.

Vilken hårtyp har du?
Grovt och torrt hår kräver produkter som gör det mjukare, medan fint och tunt hår ofta ser fett ut och därför behöver rengörande och skonsamma produkter som motverkar detta. Färgat hår i sin tur, svarar bra på proteinbaserade schampon. Läs produktetiketterna noga för att avgöra vilka produkter som är rätt för din hårtyp.

Läs mer: Är du sugen på att förändra ditt utseende, men vet inte hur? Testa lugg!

Prova varuproverna
Var inte för blyg för att fråga på din frisörssalong om de har några varuprover som du kan få testa. Visserligen är det inte så många frisörssalonger som erbjuder detta, men det är ändå värt att fråga.

Läs produktetiketterna
Det sista du behöver är en produkt som ger dig irriterad hårbotten eller håravfall. Så var noga och läs på etiketten om produkten innehåller några allegener eller medel som kan ge irritationer. Om du inte är säker på om en produkt kan ge irritationer, be butikssäljaren eller hårstylisten om hjälp. Hårprodukter innehåller ibland alkohol, sulfater, parabener, propylenglykol och andra konstgjorda och naturliga ingredienser (t.ex. cocamide från kokosnötter) som kan irritera huden.

Mer är mer
När du väl har bestämt dig för vilka produkter du ska köpa hem och prova, var inte rädd för att satsa rejält. Tvätta håret med schampot och balsamet minst två gånger om dagen under de följande tre dagarna. Det bidrar till att avlägsna de sista spåren av de produkter du använt tidigare och avslöjar hur de nya produkterna reagerar med ditt hår. Efter denna inledande "rensningsperiod" kan du fortsätta att tvätta ditt hår som vanligt, d.v.s. så ofta som du brukar.

Kontrollera, avbryt, returnera
Om du inte är nöjd med dina nya produkter efter dag tre eller om de inte har gett önskat resultat - lämna tillbaka dem. Det är därför det är så viktigt med en returpolicy. Proffsen på salongen hjälper dig att välja en annan produktserie.

KOM IHÅG: När det gäller ditt hår är det värt att investera i bra och professionella produkter. Kombinera dessa med regelbundna hårklippningar hos en bra frisör, för ett fint hår är huvudsaken!

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande