Sex tips till hur du kan låta håret växa sig långt

Sex tips till hur du kan låta håret växa sig långt

0
Drömmer du om ett långt hårsvall men inte riktigt lyckas? Testa de här superknepen

Många av oss drömmer om långa, svepande lockar, men det kan vara frustrerande svårt att få till det där hett efterlängtade resultatet på grund av kluvna toppar och överambitiösa frisörer.

Men det finns faktiskt olika knep som gör att håret växer snabbare och bli längre, så att du till slut kan få den där tjocka manen du har drömt om så länge.

Testa de här fem tipsen innan du ger upp drömmen om långt hår:

1. Använd riktigt bra schampo och balsam

När du låter håret växa är det bara en tidsfråga innan topparna börjar bli torra, tunna och spröda.

Men om du använder bra kvalitetsprodukter som Head & Shoulders kan du skydda och vårda ditt hår så att det håller sig starkt från rot till topp. Dessutom mår din hårbotten bättre vilket gör håret lättare att hantera när det blir längre.

2. Skölj håret i kallt vatten

När du har tvättat håret avslutar du med kallt vatten.

Nej, det är inte speciellt skönt, men är helt klart värt det eftersom kallt vatten stänger hårsäckarna, precis som det stänger hudens porer. Håret blir mjukare och enklare att reda ut, och dessutom behåller det fukten bättre och skyddas mot skador från värmestyling.

Det räcker med bara några få sekunder för att få resultat, så det är definitivt värt ett försök.

3. Kasta in handduken

Om du sveper in håret i en handduk ställer du till det för det. Inte bara för att längderna fastnar i handduksfibrerna, men även för att vikten från handduken drar i hårrötterna och gör dem svagare.

Antingen lägger du handduken över håret och klappar det torrt, eller så sveper du in det i en lättviktig mikrofiberhandduk istället.

4. Borsta försiktigt

Vått hår är svagt hår, och om du måste reda ut det, gör det försiktigt med en bredtandad kam. Börja från topparna och jobba dig uppåt för att undvika att dra i hårrötterna i onödan.

5. Borsta håret innan du lägger dig

Använd en borste med naturliga strån och borsta med långa tag från rot till topp för att hjälpa till att sprida ut hårets eget fett så att det vårdas när du sover. Dessutom stimulerar borsten blodcirkulationen i hårbotten, vilket i sin tur stimulerar hårväxten.

6. Ät ordentligt

Din kropp behöver viss näring för att den ska må bra, och därför måste du se till att dina värden är tipptopp, framförallt när det gäller Omega-3, protein, järn, zink och olika vitaminer.

Ät lax, spenat, linser, ägg, potatis, valnötter, morötter, kyckling och kalkon för att ge håret en boost.

Har du några bra tips till ett långt och vackert hår? Berätta för oss i kommentarsfältet nedanför ...

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande