Sex sätt att vintersäkra håret

DesktopImage
0
Håll håret fräscht oavsett hur dåligt vädret är

Kallt och blåsigt väder, torr inomhusluft, faktumet att man fortfarande vill använda sina stylingredskap... Det är ingen underdrift att säga att vintermånaderna verkligen sliter på håret.

Med dessa enkla trick håller du håret i toppkondition och ser till att det ser fint ut under julens alla festligheter.

1. Mössor är toppen

Detta kommer säkert inte som en överraskning, men det är värt att komma ihåg att det enklaste sättet att skydda håret från väder och vind är med en mössa eller hatt.

Rädd för att få 'möss-frisyr'? En lätt sprayning med lite hårspray motverkar statisk elektricitet.

2. Tvätta håret på rätt sätt

Tvätta inte håret för ofta - detta tar bort de naturliga oljor som finns i håret som håret behöver som allra mest nu. Torrschampo funkar jättebra för att fräscha upp håret mellan tvättarna, och ger dessutom extra volym och studs.

När du väl tvättar håret, se till att du använder ett schampo och balsam som ger håret ordentligt med fukt, som Head & Shoulders Repair & Care

Gå inte ut med blött hår (brrr!), eftersom kombinationen av fukt och kall luft kan göra håret torrt och skört.

3. Ge håret lite extra omvårdnad

Använd en hårinpackning en gång i veckan - detta kan hjälpa till att reparera en del av de skador som vintervädret orsakar. Unna dig ett varmt bad, massera in hårinpackningen och låt verka i minst fem minuter. Vattenångorna från badet öppnar upp hårstråna vilket gör att hårinpackningen kan tränga in djupare.

4. Det är insidan som räknas

Det är viktigt att återfukta håret med hårprodukter, men det är minst lika viktigt att dricka mycket vatten och äta bra mat, som till exempel frukt och grönsaker. Det är också bra att försöka få i sig fet fisk två gånger i veckan.

5. Boka in regelbundna besök hos frisören

Att få håret toppat är helt avgörande om man vill att det ska se fräscht ut. Även om du försöker få det att växa sig långt är det viktigt att gå till frisören och ta hand om kluvna hårtoppar, vilket kommer göra att håret ser fylligt och glansigt ut.

6. Var försiktig med stylingredskap

På sommaren brukar man ju ofta ha en lite mer naturell look, men på vintern är det lätt att falla för frestelsen att använda varma stylingredskap oftare än vad som är bra för håret.

Försök att ge håret en paus från värmen åtminstone ett par dagar varje vecka, och när du väl använder stylingredskapen, se till att du också använder en värmeskyddande produkt i håret.

Hur håller du håret fräscht under vintermånaderna? Dela med dig med hjälp av kommentarsfunktionen nedan.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande