Så får du mer volym och liv i ditt hår

Så får du mer volym och liv i ditt hår

0
Känns ditt hår ofta tunt och livlöst? Lär dig de här enkla knepen så är det platta håret snart ett minne blott.

Använd volymschampo
Det hjälper faktiskt att tvätta håret med volymschampo, det ger både lyft och stuns. När du har i balsam, applicera det endast i topparna, de mjukgörande ämnena i balsam har en tendens att tynga ner håret kring hjässan.

Torrschampo varannan dag
Superrent hår kan ofta lägga sig platt kring huvudet, så tvätta det inte varje dag om din livsstil inte verkligen kräver det - använd torrschampo istället! Det finns olika typer av torrschampo, vissa ger endast ett uppfräschande litet lyft, andra ger XXL-volym.

Eftermiddagsboosta håret för mer volym
För en snabb uppfräschning kan man pudra en liten mängd babypuder kring hjässan, låta det sitta några minuter så det hinner absorbera upp överflödig olja, och sedan snabbt borsta ur det igen. Denna procedur adderar även volym, och tar bort eventuell lukt från den osiga restaurangen du besökte på lunchen.

Använd rätt produkter
Undvik oljebaserade stylingprodukter eftersom de gärna tynger ner ditt hår istället för tvärtom. Om du verkligen vill använda t ex serum, var noga med att bara applicera det i hårets yttersta toppar.

Saltvattenspray är ett bra alternativ för tunt och livlöst hår, spraya det i handdukstorkat hår, nära rötterna. Det ger både volym och textur. Du kan låta ditt hår lufttorka, men bäst resultat får du om du fönar det torrt.

Föna upp och ner!
Bäst volym får du om du fönar ditt hår med huvudet böjt framåt så att håret faller mot marken. Blås från nacken och framåt för att lyfta håret från rötterna maximalt.

Ett annat knep är att stå som vanligt, men du fönar håret tvärtemot dess naturliga fallande riktning. När du är klar, så formar du håret och placerar benan där du brukar ha den. Vips! Du har en omedelbart boostad volym.


Här hittar du fler hårtips!
Bästa stylingtipsen för tunt hår
Hur ofta ska man tvätta håret?


0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande