Så får du ett tjockare och fylligare hår.

Så får du ett tjockare och fylligare hår.

0
Hur får man tjockare hår? Handlar det bara om bra gener eller finns det några bra tips och tricks för att få tjockare hår naturligt? Svaret är både ja och nej.

Innan du läser vidare – du vet väl att du kan anmäla dig till BraVardag och få artiklar, tips och råd och delta i tävlingar? Anmäl dig här.

Med hälsosam hårvård, en klippning var 3-4 månad och utan onödig belastning från olika kemikalier och andra stylingprodukter kommer håret att se tjockare och friskare ut. Hårets faktiska tjocklek förändras dock inte, men om du vårdar håret på djupet kan du upprätthålla hårets naturliga fullhet, glans och friskhet. Vilket får håret att se sunt och tjockt ut.

Så - här kommer några råd för hur du kan få ett tjockare sommarsvall.

1. Tvätta lagom
Överdriven hårtvätt resulterar i att hårets naturliga fuktbalans rubbas vilket resulterar i torrt hår. Beroende på vilken hårtyp du har rekommenderas det vanligtvis att du tvättar håret max 2–3 gånger i veckan. Använd naturliga och närande produkter som inte innehåller alltför mycket parfym eller tvålkällor.

2. Fukta
En bra inpackning är en riktig fuktbomb för ditt hår. Du vårdar samtidigt kluvna toppar vilket håret mår bra av och håller det snyggt medan du låter det växa ut. Även ett återfuktande schampoo ger extra volym och skapar en känsla av ett fylligare hår.

3. Massera
Öka blodtillförseln och stimulera hårsäckarna med en välgörande skalpmassage, detta kan också bidra till att håret växer snabbare. Kombinera med härlig inpackning för lite vardagslyx.

4. Ät bra
Rätt mat är en viktig komponent för ett friskt hår. Mat med mycket c-vitamin bidrar till bättre blodcirkulation i bla. hårbotten. Ett tips är att regelbundet ta ett multivitamintillskott i kombination med en hälsosam och välbalanserad diet. Fokusera på mycket grönsaker som innehåller alla de vitaminer och mineraler som håret mår bra av.

5. Undvik värme
Att locka, platta och föna är direkt skadligt för ditt hår. Kom ihåg att använda värmeskydd varje gång du utsätter håret för värme.

6. Toppa regelbundet
Ungefär var åttonde vecka brukar det passa bra att toppa håret för att hålla det friskt och snyggt. Hellre ett lite kortare välmående hår än långt och slitet.

7. Undvik strama håruppsättningar
Om du ofta sätter upp håret rekommenderas en lös och luftig knut i nacken. Undvik hårklämmor och band med metallförslutningar. En stram hästsvans, en hård knut eller hårda klämmor riskerar att slita på hårsäckarna och bryta av dina hårstrån, vilket du självklart bör undvika om du vill ha tjockare hår.

Hur ser din rutin ut för att hålla håret friskt och vackert?
Berätta för oss i kommentarsfälten nedan!

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande