12 proffshemligheter för vackert hår

proffshemligheter
0
Vackert, silkeslent och glänsande hår - det är ingen omöjlighet om du följer expertråden! Lär dig de bästa tipsen och tricken som används av hårstylister.

1. Förberedelser för toning
Innan du ändrar din hårfärg ska du sova med en inpackning eller särskild nattbehandling i håret. Varför? Det skyddar ditt hår och förhindrar att det skadas av hårsalongsprodukter som ibland är lite för starka.

2. Undvik att torka
Är ditt hår torrt som halm? Ge håret näring genom att alltid behandla det med återfuktningsprodukter. Genast återfår håret sin smidighet och glans.

3. Se men inte röra
Att hela tiden köra handen genom håret under dagen tröttar ut håret och kan skada det. Däremot ska du borsta håret på kvällen (helst med en icke-syntetisk borste, t.ex. svinborst) för att lufta det.

4. En ordentlig genomsköljning
En skopa iskallt vatten efter duschen ger hårbotten ett uppvaknande på samma sätt som kroppen. Ett ordentligt uppvaknande för att börja dagen på rätt fot!

5. En glanscocktail
För att återfå hårets glans kan du blanda lite citronjuice i en liter vatten för sista sköljningen. Ditt hår kommer att glänsa som aldrig förr. Magi!

6. Lera
För oljigt hår kan du använda en hemgjord mask genom att blanda en handfull grönlera med vatten. Tillsätt blandningen och låt sitta i en kvart och skölj rikligt. Omedelbart resultat!

7. Torka ordentligt
När du har tvättat håret trycker du försiktigt med en handduk utan att gnugga för att undvika att håret skadas. Hår är ömtåligt.

8. Lita aldrig på en elektrisk hårtork.
Hårtorkar får inte vara för varma eller användas för nära! Det är bättre att använda en varmluftsspridare som torkar mer naturligt och försiktigt. När du lufttorkar ska du fluffa upp håret regelbundet för volym och stimulans.

9. Låna inte ut dina saker
Det skulle aldrig falla dig in att låna ut din tandborste till en kompis. Samma gäller för borstar och kammar.

10. Lev hälsosamt
Håret, liksom huden, tycker inte om överdrifter! Så undvik fet mat, alkohol och tobak... Motionera regelbundet och se till att du får tillräckligt med sömn. Hela din kropp kommer att tacka dig!

11. Ge dina lockar lite extra näring
Livliga lockar? Blanda ett glas öl med vatten och skölj. Ett urgammalt recept som har stått sig genom tiderna. Och om du hellre förlitar dig på kommersiella produkter ska du använda produkter för lockigt hår.

12. Massera hårbotten
Detta gör under. Det känns underbart i hela kroppen och skyndar på cirkulationen och hårväxten samtidigt som det förhindrar fettbildning och mjäll.


Fler lästips:
Haircare
Hårmyter
Hur gör jag en flätad hårknut?

 

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande