Locka fram lockarna

DesktopImage
0
Stora, små, busiga, rockiga, söta - visst är det härligt med lockar. Här får du proffstipsen som hjälper dig att fixa snygga lockar som håller länge.

- När det gäller lockar finns inga rätt eller fel. Det är roligt med lockar, så jag tycker att man ska experimentera och våga variera sig, säger Johan Hellström, frisör och VD på Björn Axén.

Oavsett om du har självlockigt hår, hår med självfall eller spikrakt hår finns det knep att ta till.

Självlockigt hår

Naturligt lockiga hår är ofta torra, så det är viktigt att tillföra fukt. Använd skonsamma och återfuktande tvättprodukter, och inpackningar, så kan du köra med lite hårdare stylingprodukter för att få lockarna på plats.

- Har man självlockigt hår är en hårtork med diffuser, alltså tratt med piggar, ett måste. Handdukstorka håret, krama i en produkt som samlar lockarna och lägg sedan håret i tratten och torka. Torka tills håret är helt torrt och avsluta med kall luft, så håller lockarna längre, säger Johan.

Bra att veta!

När ett i vanliga fall lockigt hår börjar rakna i topparna är det ett tecken på att det behöver mer fukt.

Hår med självfall

- Jag skulle säga att man kan göra nästan alla hår lockiga om man behandlar dem rätt. Använd en produkt som samlar lockarna och använd sedan en fön med tratt för att lyfta fram lockarna. Håret måste torkas helt torrt med fönen, annars hänger de ut sig. Om man vill kan man fixera lockarna med spray.

Bra att veta!

När du fönar håret, plocka och gnugga i håret med samma rörelse som när du smular sönder ett digestive-kex med fingrarna.

Tips på produkter för lockiga hår

SP Polished Waves - för perfekta lockar med bra stadga.

Urban by Björn Axén Curlylicious Curl Mousse - samlar lockarna och gör dem mjuka och sköna.

Wella Boost Bounds - krämig mousse som ger glansiga lockar.

Lockar med locktång

- Det absolut viktigaste att tänka på när man använder locktång är att håret måste vara helt torrt när det lockas. Om du lockar ett fuktigt hår gör hettan från tången att vattnet blir ånga, men håret blir inte så lockigt som det kan bli förklarar Johan.

Det är också viktigt att skydda håret mot värmen. Krama in en produkt med värmeskyddande medel i det fuktiga håret och forma håret när det är helt torrt.

- För ett snyggt resultat ska man jobba systematiskt. Om man vill ha extra stadga i lockarna, eller om man har ett hår som inte vill locka sig kan man spraya hårslinga för hårslinga med hårspray innan man använder tången. Börja med det undre håret och fortsätt uppåt. Spraya, locka, spraya, locka, säger Johan.

Bra att veta!

Ett långt hår kan behöva en locktång som gör mindre lockar, eftersom hårets tyngd gör att lockarna hänger ut sig.

Våga experimentera

- Testa att använda en stor tång, en liten tång eller båda på samma gång. Håll tången vertikalt eller horisontellt, börja uppifrån eller nedifrån och du kommer att få olika uttryck på lockarna. Och var inte så rädd för att slita på håret. Huvudsaken är att resultatet blir bra. Blir håret slitet är det bara att klippa lite, eller hur? säger Johan.

När det gäller produkter finns det en uppsjö, men Johan menar att man får det man betalar för.
- Generellt sett innehåller de dyrare produkterna mer godsaker för håret än de billiga, men det stämmer inte alltid och det är också väldigt individuellt vad man gillar. Det bästa är att prova sig fram, menar Johan.

Bra att veta!

Det finns två typer av locktänger; den klassiska locktången som ger klassiska filmstjärnelockar och den nyare smala tången som både plattar och lockar. Håret lockas på ungefär samma sätt som när man lockar ett presentsnöre med sax. Man liksom drar ut lockarna och det ger en lite rockigare och stökigare lockighet.

Tips på produkter med värmeskydd

Aussie hair har många olika värmeskyddande produkter

 

Anna Kleinwichs Magnusson

 

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande