Klipp ditt eget hår – Tips, tricks och bästa trimmern

Klipp ditt eget hår – Tips, tricks och bästa trimmern

0
Vi har alla varit med om det. Man vaknar på morgonen med en enorm kalufs som spretar åt alla håll, och man undrar hur det ens är möjligt, du som klippte dig för bara några veckor sen?

Innan du läser vidare – du vet väl att du kan anmäla dig till BraVardag och få artiklar, tips och råd och delta i tävlingar? Anmäl dig här.

Svaret är att håret är den vävnad på kroppen som växer allra snabbast, och för att hålla en snygg snaggad frisyr i schack behöver du klippa dig ungefär var tredje vecka.

Men att gå till frisören tar både tid och kostar pengar. En lösning på detta ständigt växande problem är helt enkelt att ta tag i det själv. Så fram med trimmern. Här kommer våra bästa tips på hur du klipper dig själv hemma.

Innan du börjar:

Räkna inte med att du kommer få ett perfekt resultat första gången du klipper dig själv. Men för att minimera riskerna för ett hårresande resultat måste du ha bra verktyg till hands. Du behöver:

 • Hårklippare, rakhyvel och hårtrimmer. Viktigt att trimmern har justerbara längder. Som tex Braun Multi-grooming kit MGK3020.
 • Handhållen spegel. Så att du kan se hur du klipper från alla håll.
 • Sprayflaska med vatten.

Ok, du har verktygen och viljan, nu är det dags att börja sätta sax och trimmer i arbete.

 1. Ställ dig framför spegeln i badrummet och se till att du har bra ljus. Förbered en sprayflaska med vatten, en kam, och din trimmer.
 2. Lägg en handduk över axlarna, så du slipper få avklippta hårstrån som kliar på kroppen.
 3. Spraya håret med vatten, och kamma ut det.
 4. Ställ in trimmern på en lite längre längd än du egentligen vill ha, ca 2 cm extra är bra för att pröva. Känn att du har kontroll över maskinen.
 5. När du fått in tekniken ställer du in den längd som du egentligen vill ha. Håll den handhållna spegeln i handen, så att du ser bakre delen på ditt huvud.
 6. Börja i nacken och jobba dig uppåt med stadiga rörelser.
 7. När du klippt hela nacken, är det dags att fortsätta med resten av huvudet. Ställ då in trimmern på en längre längd och fortsätt uppe på huvudet. Du kan också avsluta med en sax på toppen av huvudet. Ta lite hår i taget och håll mellan pekfingret och långfingret, det gör det enklare att klippa rakt
 8. När håret har fått rätt längd är det dags för slutdetaljerna: Klipp polisongerna och trimma nackhåret. Om du vill kan du även markera kanterna med en bra rakhyvel.
 9. Kontrollera resultatet i spegeln: har du missat något område? Sticker något ut? Ser det rakt ut? Se över allt finlir en sista gång.
 10. Skölj håret, torka, och styla så som du vill ha det. Snyggt! Gör om proceduren efter ca tre veckor.
0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande