Ingen mera stress: morgonrutin i 6 steg

Ingen mera stress: morgonrutin i 6 steg

0
Vart tar tiden vägen på morgnarna? Om du tycker det är svårt att komma iväg i tid utan att behöva stressa, följ vår praktiska guide.

En av universums obestridliga lagar är att det alltid blir stressigt på morgonen. Det kan kännas som att det inte spelar någon roll när man går upp, i slutänden springer man ändå omkring som en skållad råtta med håret på ända och strumpor som inte matchar.

Om du följer vår guide kommer du hinna klart i tid, och till och med ha lite tid över.

Steg 1: sluta snooza

Ibland måste man göra något som känns jobbigt för att det ska bli bra efteråt. Om du och snooze-knappen känner varandra lite för väl (väldigt många gör det), flytta väckarklockan till andra sidan av rummet. På det sättet blir du tvungen att gå upp för att stänga av den, och sen måste du bara undvika att gå och lägga dig igen!

Steg 2: gör flera saker samtidigt i duschen

Det som tar mest tid på morgonen är oftast att duscha och tvätta håret. Spara tid genom att använda ett schampo som gör flera saker samtidigt, som till exempel ett från Head & Shoulders NYA Tri-Action Formula-sortiment.

Dessa revolutionerande produkter innehåller mikromineraler som går djupare in i hårbotten för att få bort mjäll. Samtidigt rengör de håret med ett milt skum som tvättar bort beläggningar och ger ett mjällfritt hår med volym. Det tredje steget i deras innovativa formula hjälper till att bevara fukt i håret, vilket gör det lent och mjukt.

Om du också vill använda balsam, applicera det i topparna innan du använder ett schampo från Head & Shoulders NYA Tri-Action Formula-sortiment i hårbotten, och skölj sedan ur båda samtidigt.

Vill du vara extra effektiv kan du också borsta tänderna när du låter balsamet verka.

Steg 3: korta ner torktiden

Vilka verktyg du använder kan korta ner tiden det tar att torka håret märkbart. Testa att använda en microfiber-handduk med extra absorptionsförmåga att torka håret med när du kliver ur duschen. Låt sedan håret lufttorka samtidigt som du sminkar dig, för att minimera tiden som du behöver använda hårtork.

Det är en bra idé att investera i en riktigt bra hårtork, eftersom billigare modeller ofta behöver användas längre tid vilket leder till att håret skadas av värmen. När du börjar torka håret med hårtork, fokusera på rötterna eftersom den varma luften ändå leds neråt hårlängderna (så topparna torkas samtidigt).

Steg 4: strömlinjeformad sminkrutin

När det gäller en snabb sminkning är det A och O att använda så få och så enkla produkter som möjligt. Strunta i smink som kräver tid och precision att applicera som läppstift och extra läppglans; och skippa foundation och använd istället bara lite concealer där det behövs.

Använd ögonpenna som du sotar istället för flytande eyeliner med klassiska vingar på ögonen. Ljusa ögonskuggor som kan appliceras med fingrarna är snabbare att applicera än mörka skuggor som kräver både tid och precision.

Steg 5: gör i ordning kvällen innan

Se till att du har packat din väska eller gjort i ordning i bilen kvällen innan. Att klä på sig kommer ta mycket kortare tid om du redan har bestämt kvällen innan vad du ska ha på dig - dessutom hinner du kolla om något behöver strykas då.

Steg 6: förbered frukosten

Du kan också förbereda frukosten kvällen innan. Ställ fram en skål med flingor i kylen bredvid mjölken, ställ bröd och pålägg nära brödrosten och ha en kastrull med havregryn redo på spisen - innan du går och lägger dig. Morgonen efter kan du ta det lugnt och äta frukosten i lugn och ro med din familj eftersom du förberedde så mycket kvällen innan, och ändå komma i väg i tid. Frid och fröjd.

Vill du prova Head & Shoulders nya 3Action formula-schampo gratis? Klicka här!.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande