Härligt och fräscht hår

Härligt och fräscht hår

0
Det är inte helt lätt att hålla håret friskt och fräscht, men det går faktiskt att göra underverk hemma– det gäller bara att veta hur!

Det finns faktiskt några ledord för vad som klassas som ”riktigt bra hårkvalitet”: hanterbart slätt hår, utan småhår och friss, med vacker glans, styrka, volym och utan kluvna hårtoppar. Tänk om vi alla kunde ha det!


Miljön och du själv är de värsta inkräktarna
Hade vi stängt in oss i en perfekt bubbla hade vi nog alla mer eller mindre kunnat vårda vårt hår så att det blir nästintill perfekt. Men nu fungerar ju inte livet så. Eftersom vi lever bland föroreningar, stressar mycket, äter dåligt, använder hårtork och platt- eller locktänger kanske dagligen och solar så fort vi får chansen är det inte konstigt att vårt hår kan se tråkigt, livlöst och skört ut.


Ta hand om ditt hår
Vill du få ditt drömhår så är det därför dags att ta kontrollen över ditt liv. Att minska stressen och börja äta hälsosamt är två steg i rätt riktning. Tänk också på att inte utsätta ditt hår för värme i onödan. En hårfön gör mindre skada än en plattång till exempel och därför kan det vara lämpligt att föna ditt hår rakt när det är blött i stället för att platta det när det är torrt. Det är också viktigt att välja rätt produkter - som passar just ditt hår!


Så tvättar du håret på bästa sätt - 10 steg till bättre hårkvalitet
1. Börja med grunden - införskaffa ett schampo som är anpassat för ditt hår, till exempel torrt, volymlöst, färgat eller frissigt. För att skydda ditt hår mot slitage är det bra att dina produkter innehåller mjukgörande medel som ersätter förlorad fukt och näringsämnen, och skyddar ditt hår från slitage.

2. Innan du tvättar håret, borsta igenom det ordentligt och red ut eventuella tovor. Har du stylingprodukter i, var extra noga så att hårstråna separeras från varandra.

3. Se till att duschvattnet inte är varmare än kroppstemperatur (37°C).

4. Massera in schampot i hårbotten med små cirklar. Detta stimulera blodcirkulationen och är bra för rötterna. Skölj igenom och schamponera sedan ännu en gång innan du sköljer ur schampot för gott.

5. För att bli kvitt överflödigt vatten; vrid inte ur håret, då förstörs strånas fjällskikt. Pressa det i stället platt mellan handflatorna eller en handduk. Alternativet är att du har en liten handduk i duschen och torkar av håret med den innan. Glöm inte att blött hår är som en blöt disktrasa, om det är blöt suger inte håret åt sig balsamet.

6. Ta sedan en liten klick balsam och massera in det försiktigt i hela håret, från rötterna ända ner i topparna. Glöm inte att välja rätt balsam för just din hårtyp.

7. Många sköljer ur balsamet på en gång, något du inte ska göra! Låt balsamet sitta i ett par minuter minst, så får håret tid att suga åt sig fukten från balsamet.

8. Har du bastu i närheten? Passa på att sitta 10 minuter med balsamet i. Värmen gör att håret öppnar upp sig lättare och tar emot balsamet på bästa sätt.

9. Skölj ur balsamet skonsamt med varmt vatten, gnugga inte håret under tiden.

10. Torkdags! Samma sak gäller här som efter schamponering, vrid aldrig ur håret. Pressa i stället först ditt hår mellan handflatorna och därefter med en torr handduk. Red sedan ut håret försiktigt med en bredtandad kam. Behöver du föna håret så bör du undvika för varmt läge, ljummen luft är bäst, då torkar du inte ut dina hårstrån i onödan!


Alexia Kafkaletos

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande