Gör din egen hårinpackning

Gör din egen hårinpackning

0
Skydda håret från konstiga ämnen. Fixa inpackningar av naturliga ingredienser som du har hemma. Vi tipsar om vad som fungerar.

Det finns en uppsjö olika hårinpackningar att köpa - både på nätet, i varuhus och i butiker. Men upprörande många av dem innehåller ämnen som är skadliga både för miljön och för dig som användare.


Favoritkur på egen hand
Bättre då att hålla sig till regeln att det du inte vill äta vill du heller inte ha i håret. Botanisera i kylskåpet och skafferiet och du hittar garanterat en hel del som du kan använda dig av. Alla hår är dock olika vilket gör det svårt att ge exakta råd. Det som fungerar för ett hår kan bli rena mardrömmen i ett annat. Bäst är att du testar dig fram till vad just ditt hår mår bra av.

Bra produkter att använda är bland annat honung, avokado, majonnäs, ägg, yoghurt och olivolja. Förhoppningsvis kan du blanda ihop din alldeles egna favoritkur - en inpackning som gör susen och dessutom är helt fri från skumma tillsatser.

Avokadoinpackning för blankt och lent hår
3 avokado
1 tsk avokadoolja
1 tsk honung

Dela och mosa avokadon. Tillsätt olja och honung. Massera in inpackningen, mest på topparna. Skölj ur med ljummet vatten efter 30 minuter.

Fylligt hår med banan
Mosa en banan och tillsätt en tsk honung, använd mixer. Fördela moset i fuktigt hår och låt verka 15-20 minuter. Tvätta bort moset med schampo.

Öl för volym
Drygt en deciliter avslagen öl
1 tsk solrosolja
1 ägg

Blanda och applicera i fuktigt hår. Låt verka cirka 15 minuter. Skölj ur och tvätta håret som vanligt.

Yoghurt och ägg för slitet hår
4 msk naturell yoghurt
1 äggula
1 msk olivolja
1 tsk honung

Blanda yoghurt och olja och därefter honung samt äggula. Massera in i hela håret, men mest på topparna. Låt verka i 20 minuter. Tvätta håret som vanligt.

Olja och honung för torrt hår
2 msk honung
2 msk olivolja

Blanda honung och olivolja och massera in i håret. Låt verka cirka 30 minuter. Tvätta håret som vanligt.


Boktips: Badskumt, av Katarina Johansson, om vad skönhetsprodukterna egentligen innehåller. 


Källor: nopoo.se, ingeli.se, michellephan.com, hudvardonline.nu, thefashionspot.com, naturligt-vacker.se samt Badskumt av Katarina Johansson (Ordfront Pocket). Skribent: Lotta Ringdahl.

Fler lästips:
Hur kan jag ändra min frisyr? Det hemgjorda hårbandet
Hur gör jag en flätad hårknut?

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande