Fyra enkla steg till en bra hårdag - varje dag

DesktopImage
0
Det är stressigt nog på morgonen utan att du dessutom ska behöva tampas med ett trassligt hårburr. Därför har vi bett våra skönhetsredaktörer och upptagna mammor att dela med sig av sina bästa skönhetstips.

Ingen vaknar upp med ett perfekt hårsvall - oavsett vad folk påstår i sociala medier ...

Oavsett om ditt hår står åt alla håll på morgonen, är trassligt och frissigt eller platt som en pannkaka så finns det några enkla lösningar.

Men även om du skulle lyckas få till den perfekta frisyren kan mjäll förstöra självförtroendet. Så se till att hålla ditt hår och din hårbotten friskt genom att använda H&S Care & Repair Schampo & Balsam som inte bara erbjuder ett effektivt skydd mot mjäll utan även gör håret starkare och mer lätthanterligt.

Och med det lilla problemet ur vägen bad vi våra fyra skönhetsredaktörer tillika upptagna mammor att berätta hur de gör för att fixa frisyren varje dag.

Återfukta torrt hår med en klick hårolja

När tjockt och strävt hår blir torrt är det praktiskt taget omöjligt att tämja det och förvandla det till eleganta, glänsande och lätthanterliga lockar. Det är här hårolja kommer in i bilden.

Arganolja, eller namnet rinnande guld som det går under i sitt ursprungsland Marocko, är rik på fettsyror och E-vitamin, vilket bidrar till att binda fukt och direkt gör håret lätthanterligt och glänsande.

Kat Byrne, 37, mamma till Robin, 9, Evan, 7 och Blythe, 3, säger:
"Hårolja gör mitt hår otroligt glänsande och jag är helt fast i det! Jag applicerar det i vått hår och sover sedan i flätor. När jag vaknar på morgonen är håret flirtigt vågigt utan att jag behöver använda ett stylingverktyg. Jag sätter i lite olja till på morgonen och sen är jag redo!"

Motverka flygigt hår

Alla som har tunt hår vet vad flygigt hår innebär. Välj ett schampo som tillför volym och extra tyngd och ett näringsrikt balsam som binder fukten och skyddar tunna hårstrån. Avsluta med hårspray för en snabbfix.

Daniela Bellanca, 33, mamma till Remi, 10 månader säger:
"Jag sprayar hårsprej på en mascaraborste för att platta hårstråna vid mittbenan. Alternativt sprayar jag en hårborste och drar den sedan genom håret från rot till topp. Det gör att håret hålls på plats hela dagen.

Så tillför du enkelt struktur

Det finns inte alltid tid att tillföra struktur med locktänger och plattänger. Låt istället produkterna och fingertopparna göra jobbet åt dig. Knepet är att fördela håret i sektioner och sedan krama in rätt produkter.

Bella Binns, 36, mamma till Dylan, 9 månader, säger:
"Jag har väldigt kort hår och som nybliven mamma håller jag gärna stylingen enkel. Jag tvättar det, torkar det, applicerar hårmousse och kramar det till en strukturerad look, och låter det sedan lufttorka. Dag två använder jag ett torrschampo och drar undan luggen".

Tillför volym i fylligt hår

För att tillföra stuns till livlöst och platt hår kan du använda ett skonsamt balsam så att ditt hår inte tyngs ner för mycket. Om du föntorkar håret ska du använda en stor rundborste för att lyfta håret vid rötterna. Avsluta med hårspray för att skapa stadga. Har du inte tid att styla ditt hår? Gör då som experten ...

Sarah-Jane Corfield-Smith, 34, mamma till Tilly, 2, säger:
"Om jag inte orkar föntorka håret låter jag det självtorka en stund, applicerar lite serum och fäster det sedan i en hög knut och tvinnar håret, och fäster det med ett hårband innan jag lägger mig. På morgonen har jag naturliga vågor som tillför volym åt håret."

Har du några bra stylingtips? Dela gärna i nedanstående kommentarsfält."

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande