Fixa hjälte-looken på bara några minuter

Fixa hjälte-looken på bara några minuter

0
Det sägs att inget är svårare än att se ut som att man inte har ansträngt sig. Det gäller lyckligtvis inte när det handlar om att få till den perfekta skäggstubben. Utrustad med Braun som trimmer från kommer du se lagom orakad ut på nolltid.

Om du ser en film från 40-talet så är det lätt att se vem som är skurken. Det är han med den kraftiga skäggstubben. På den tiden var skäggstubb en varningssignal som sa att ”här har vi att göra med en oborstad person som inte är att lita på”. Men sedan hände något. Ett decennium senare var det plötsligt hjälten som hade skäggstubb. Förmodligen var det från början för att signalera att: ”det här är en kille som har varit uppe och avvärjt en internationell komplott hela natten, så han har inte haft tid att raka sig.” Idag har kopplingen mellan skäggstubb och hjälte hunnit växa sig så stark att om du se en överdrivet prydlig person på vita duken så kan du vara ganska säker att det är han som är skurken.

Och det finns ju så mycket att gilla med en snygg skäggstubb. Inte nog med att din chef förmodligen är betydligt mer okej med den än det stora helskägget. Forskning visar att det även går hem hos damerna. En studie utförd av ansedda tidskriften Journal of Evolutionary Biology har visat att när 8520 kvinnor fick bedöma attraktionen hos okända män, så var det männen med skäggstubb som försökspersonerna bedömde som sexigast och mest sannolika att vara roliga.

Skäggstubben är dessutom en stil som är enkel att få till och som passar de allra flesta ansiktsformer. Den är också en lämplig för dig som inte har den allra grövsta skäggväxten. Det är dessutom en väldigt lättskött stil. Som namnet antyder, kommer du bara behöva ansa din stubb var tredje dag. Så här gör du för att skapa den perfekta tredagars-stubben med en skäggtrimmer:

 1. Hitta längden

  Anslut 1-10 mm-kammen till din skäggtrimmer och använd precisionshjulet för att ställa in önskad längd. Att hitta en längd som du trivs med är hela grejen. Är det för kort ser det bara ut som att du hoppat över rakningen den morgonen. Är det för långt ser det ut som att du tagit avstånd mot samhället och tänker flytta ut i en koja i skogen och börja skriva arga brev till olika myndigheter. Det kan vara smart att börja lite längre för att sedan stegvis gå mot det kortare håller. Starta med en inställning på tre mm för att sedan minska med 0,5 mm i taget tills du når en längd du trivs med.

 2. Jämna till hela skägget

  När du bestämt dig för en längd som du gillar så har det blivit dags att jämna till skägget i hela ansiktet, så att det blir jämnlångt. Bry dig bara om längden på skägget, det är inte dags att forma till det förrän senare. Använd skäggtrimmern och ta jämna, lugna tag i motsatt riktning till det håll som hårstråna i ditt skägg växer åt. Kolla med jämna mellanrum så att du inte missat någon fläck.

 3. Forma din skäggstubb

  Nu skäggstubben är jämn har det blivit dags att forma den. Börja med att snygga till din halslinje. En vanlig tumregel brukar vara att lägga två fingrar ovanför ditt adamsäpple och låta det bli gränsen för var ditt skägg ska sluta. Ta loss kammen från trimmern och trimma sedan en linje som utgår från adamsäpplet och som följer rundningen på din hals upp mot käkbenet på båda sidor.

 4. Släta till de skäggfria ytorna

  Blöt ansiktet med ljummet vatten och använd rakskum eller gel tillsammans en bra rakhyvel för att se till att de partier du vill ha skäggfria blir helt släta. Är du en person som föredrar rakapparat är det såklart den du ska använda istället.

 5. Ta hand om din skäggstubb

  Grattis! Om du har följt våra enkla råd och använt en kvalitetstrimmer från Braun borde du nu ha en lagom välvårdad skäggstubb! Det är inte för inte som Braun genomgående får höga betyg av sina köpare. Det enda du behöver göra för att hålla efter stubben är att jämna till den och raka de släta partierna ungefär var tredje dag. Gå nu ut i världen och kämpa för det goda som den hjälte du ser ut att vara!

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande