Fem enkla sätt att tackla fett hår

DesktopImage
0
Vår smarta guide visar hur du kan fräscha upp ditt hår utan att tvätta det.

För en upptagen mamma kan en femminutersdusch kännas som rena lyxen, och därför känns tanken på att tvätta, torka och styla håret varje dag som en väldigt avlägsen dröm.

Men oroa dig inte. Mellan varje tvätt kan du använda dig av de här enkla tipsen för att få ett snyggt hår. Och ingen behöver få reda på din smutsiga lilla hemlighet!

1. Tvätta inte håret varje dag
Det är viktigt att du tvättar håret regelbundet, men det kan kanske vara bra för dig att veta att tre gånger i veckan räcker mer än väl enligt experterna. Om du tvättar håret varje dag kan du tvätta bort hårets eget naturliga fett och trigga en ökad produktion av det fett som gör att det ser smutsigt ut.

Använd ett schampo som rengör på djupet och som lämpar sig för fett hår så som Head & Shoulders April Fresh schampo med en blandning av citrusessenser som rengör hårbotten och avlägsnar fett. När du använder balsam ska du endast applicerade i längder och toppar så att du inte tillför ännu mer fett till hårbotten.

2. Investera i en söt sidenscarf
Om du vill dölja din feta hårbotten kan du borsta ut håret och sedan fästa det i en låg hästsvans i nacken. Vira en söt sidenscarf runt huvudet och fäst den under hästsvansen eller snurra ihop ändarna till en knut ovanpå huvudet. Fäst med hårnålar vid behov.

3. Testa en halvhög knut
Det här är ett supersnabbt sätt att förvandla ett livlöst hår till en elegant look. Dela upp de översta hårlagren och borsta varsamt. Tvinna sedan håret runt sig självt och fäst i en knut. Feta längder döljs och resten av håret ser medvetet slätt och elegant ut.

4. Använd torrschampo
Torrschampo innehåller stärkelse som absorberar överskottsfett istället för att avlägsna allt fett från håret, och det är därför de är så populära. Behöver du fler anledningar? Torrschampo är superenkelt att använda. Kamma igenom håret med fingrarna och spraya torrschampot i rötterna. Skaka sedan genom håret med fingrarna och tillsätt textur och volym. Tvinna och fäst det främre håret med hårnålar för en lite ovårdad och bobochic look.

5. Pigfläta
Pigflätan är perfekt för långt hår och är dessutom ännu enklare att göra när håret är lite smutsigt. Borsta ut håret och dela det på mitten och gör sedan två tofsar. Fläta varje tofs och fäst med ett hårband och sära sedan lite på flätorna för extra volym. Säkra varje fläta med hårnålar ovanpå huvudet och placera flätorna på olika sätt för att se vilken look som passar dig bäst. När du väl har lärt dig hur du gör går det jättefort att få till den när du inte vill tvätta håret.

Hur fixar du ditt smutsiga hår? Dela med dig av dina tips här nedanför.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande