Bästa stylingtipsen för tunt hår

Bästa stylingtipsen för tunt hår

0
Har du tunt och flygigt hår? Bra vardag tipsar om de bästa frisyrerna och uppsättningarna för en fylligare look.

Utmaningen med att ha fint och tunt hår är att bibehålla volymen (när man väl kämpat och fått till den) och att undvika att det faller ihop och blir platt. Men med rätt frisyr, styling och produkter är ingenting omöjligt!

Vi börjar med de goda nyheterna: Eftersom ditt hår är mjukt och blankt av naturen, så är det perfekt för eleganta, raka stilar. Många kvinnor behöver använda plattång och oljor för att uppnå den looken! Och på riktigt, det enda som står mellan dig och en livligare och studsigare look är en bra frisör och rätt stylingprodukter.

Har du fint hår, tunt hår eller både och?
Med fint hår syftar man på tjockleken på själva hårstrået, och när man talar om tunt hår så menar man antal hårstrån på huvudet. Vissa frisörer hävdar att fina och tunna hår behöver ha en kortklippt styling, andra vurmar för ett uppklippt hår med lager. Men andra saker spelar så klart in, som ditt ansiktes form, din livsstil och vad du själv trivs med.

Du kommer inte passa i alla typer av frisyrer, vissa kommer vara mer smickrande än andra, men följande idéer har potentialen att fungera riktigt bra på de allra flesta inom målgruppen.

Axellångt hår
För att dölja att ditt hår egentligen är av tunn kvalitet, är det viktigt att först hitta rätt längd för just dig och dina förutsättningar. Ett axellångt hår, om det är stylat på rätt sätt, kan ge ditt hår ett mer maxat intryck. Om det är längre än till axlarna, så är risken stor att håret blir för tungt - helt tvärtemot det vi är ute efter.

- Vinklade lager som ramar in ditt ansikte gör att ditt hår ser fylligare ut
- En vass lugg ger ett skarpt intryck och upplevs tjockare
- Om du har längre hår, så kan något lockade slingor också hjälpa att förstärka intrycket av mer hår.

Pagen
En snyggt klippt page är en given höjdare för det tunna, fina håret. Håret tyngs inte ner av sin egen längd, det känns fluffigare och mer volymrikt - pagen är perfekt för att undvika den lite vissna, ledsna looken. En klassiker helt enkelt! Passar också bra för dem som ofta är på språng då den kräver minimalt med underhåll.

- En trubbig käkbenslång page är både sofistikerad och het
- En sidsvept käklång luggslinga adderar rörelse och luftighet
- Asymmetriska längder eller en page som är kortare i nacken ger ögonblicklig elegans


SVtuntpixie

Pixie-looken
Den korta pixie-klippningen (se bild ovan) är toppen för det tunna, fina håret. Det är en rolig och busig frisyr, som kan varieras i det oändliga. Enkel och söt, trendig eller chic helt utan krångel. Allt beror på hur du stylar, tillfälle och klädval.

- En rufsig lugg som ramar in ansiktet är mjukt och sött
- En kaxigare version är att ha flikiga, lite ojämnt uppklippta lager - det bygger volym
- Man kan också jobba mycket med produkter för en nyväckt, tilltufsad och mer trendig look

Enklaste (och finaste) uppsättningen
Samla ditt hår i en slarvig knut på huvudet. Tupera lite i hårbotten, addera några duschar torrschampo, fäst med snodd eller hårspännen. Rufsa gärna lite med fingrarna när du är klar, dra knuten från huvudet så att den inte sitter för hårt mot skalpen - ju slarvigare knut desto mer volym! Låt några slingor falla ner längs sidorna eller över ansiktet, tvinna dem lite mellan fingrarna för styrsel. Spraya för fixering. Klar!

Det här med att klippa lager i tunt hår
Det råder lite olika åsikter kring om man ska klippa lager i det tunna håret eller inte. Uppklippning ger de flesta hår en fylligare look med mer struktur och omfång. Men det minskar också volymen, för du klipper ju faktiskt bort hår. Rådgör med din frisör, men vårt råd är att hålla sig till att klippa upp och göra lager endast runt ansiktet.

Vilken ansiktsform passar vilken frisyr?
Ha alltid din ansiktsform i åtanke när du väljer en ny frisyr. Ett rundare ansikte passar oftast bäst i en frisyr med lite skarpare vinklar, medan ett kantigare ansikte trivs bäst mot en mjukare klippning.

- Runt ansikte? Testa en asymmetrisk frisyr, en svepande lugg, en knivskarp page eller en väldefinierad pixie.
- Hjärtformat? Testa en välklippt lite längre page eller en lite mjukare pixie med snedlugg.
- Ovalt? En skarp, trubbig lugg är din grej! Eller en längre, elegant page med snedbena.
- Fyrkantigt? Då passar du i en avsmalnande page eller axellångt hår med lite lockar.
-Långt? Satsa på en kortklippt pixie eller kort page, du passar fint i alla varianter av kort hår!

Här kan du läsa mer om frisyrer och ansiktsform!

Hjälpmedel
Förutom en välklippt frisyr, så finns det en uppsjö av produkter som är tillägnade just din hårkvalitet och skapar volym, liv och fluff. Till exempel så har Pantene en linje produkter som boostar det finare håret, rotlyftande geléer och volymökande mousser.

Fler tips
- Låt håret lufttorka, det tunna, fina håret är ofta rätt så ömtåligt, och även om en hårfön kan addera volym så sliter det på håret. Så välj dina tillfällen!
- Om du hårfönar, luta dig framåt så att håret får ett lyft från skalpen. Du kan också jobba med en stor, rundad borste, borsta håret ut och uppåt från huvudet för att arbeta upp volym och önskad styrsel.
- Du kan också färga, bleka eller highlighta håret för att förändra dess struktur. Kolla med din frisör vad hen tycker!
- Torrschampo, torrschampo, torrschampo! Finns mängder av märken ute på marknaden, testa dig fram.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande