Vårspecialen

Vårspecialen – vi avslöjar hemligheterna för friskt hår!

Vintern, med sin kyla, temperaturväxlingar, fukt och regn, är definitivt inte hårets bästa vän. När våren anländer är det därför hög tid att ge ditt hår en liten återställare. Här är några tips för att återuppliva ditt hår!


Eliminera vinterns föroreningar.

Massage av hårbotten är lösningen! Detta aktiverar cirkulationen och syresätter hårets fibrer. 

Hur gör man?

Vått hår: Under schamponeringen, använd fingertopparna för att försiktigt massera hårbotten och trycka lätt mot tinningarna, pannans hårfäste och konturerna runt öronen.

Torrt hår: Två gånger i veckan, placera händerna på varandra på huvudet och tryck med ett stadigt grepp uppåt som om du försökte ta tag i hårbotten. Börja vid nacken i riktning mot huvudets överdel under 1 till 2 minuter. Om du vill och har tid kan du först lägga en varm, fuktig handduk på huvudet för att vidga blodkärlen ytterligare. Blöt en handduk, vrid ur den och lägg i mikrovågsugn i 30 sekunder.

Stimulera hårväxten 

Precis som på hösten ökar håravfallet mer än vanligt på våren. Detta kan du inte göra något åt. Det är fysiologiskt betingat och händer varje år. Ingen panik. Vi kan hjälpa till med hårväxten så att ditt hår blir lika kraftigt och rikligt som tidigare!

Hur då?

- Ge ditt hår rikligt med rätt näring: 

- Zink och magnesium för förhöjd keratinhalt. T.ex. skaldjur, linser, grovt bröd, kakao och mandel.

- Järn för att syresätta rötterna. T.ex. persilja, blodpudding, kalvlever och spenat.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

- Protein för att stärka varje hårstrå. T.ex. sjötunga, tonfisk, ost, skinka, kyckling, nötkött och äggula.

- B-vitaminer för att håret ska växa. T.ex. champinjoner och frukostflingor.

- För ännu bättre resultat kan du följa en särskild diet för att förebygga håravfall och tillsätta Aminexil på rötterna efter schamponering för att ge håret extra styrka.

- Det är inte många som känner till det men rom är mycket stärkande. Blanda två teskedar i masken innan du lägger på den. Detta stärker hårväxten!

Försiktighetsåtgärder 

Hår, liksom alla andra organiska ämnen, måste bevaras. Flera olika milda åtgärder och verktyg står till buds för att skydda och bevara håret. Ditt hår kommer att tacka dig!

 - Det låter kanske dumt men du kan börja med att glesa ut hårtvättarna. Hårtvätt varje dag stimulerar talgkörtlarna och gör att håret snabbare blir fett. Lösning? Schamponera högst tre gånger i veckan och alternera med varmvattensköljning eller torrschampo om du är hårtvättsberoende.

- Skaffa en borste med naturliga strån. Svinborst är mildast mot ditt hår och det närmaste keratin man kan komma. Ihoptrasslat hår kräver däremot en glestandad kam som inte bryter sönder hårfibrerna.

-Om du inte redan har gjort det ska du investera i en professionell hårtork på minst 1500 watt, med olika hastigheter och värmeinställningar. Aldrig mer värmeskadat hår!

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!